psamtik Napisano Sierpień 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2004 Mam fc2 i nie umiem zainstalowac w/w karty muzycznej. Ktos z Was wie jak to zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackass Napisano Sierpień 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2004 hmmm..... u mnie od razu po instalacji taka karta działała bez zarzutu.... może masz po prostu wyciszone głośniki. Kiedyś ta karta nie działała mi pod rh9 ale wystarczyło wyłączyć w biosie opcje Plug&Play O/S, ale teraz mam tą opcje włączoną i karta działa bez zarzutu...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Sierpień 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2004 Mi też karta działa od włożenia do komputera. Musisz właczyć kudzu żeby ją wykrył przy starcie. Do tego wyłacz w biosie ac97 żeby była jako domyślna. Potem odpal alsamixer albo inny mixer alsy i poustawiaj dzwięk. I finito. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psamtik Napisano Sierpień 21, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2004 Niestety nadal mi nie działa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Sierpień 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2004 Niestety nadal mi nie działa! W pierwszym poście pisałeś, że nie możesz zainstalować, a teraz, że nie działa - to są dwie różne rzeczy. Może masz wyciszony serwer dźwięku? Z czego korzystasz - alsa? Co odpowiada Soundcard Detection, jak tam w modprobe.conf? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psamtik Napisano Sierpień 21, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2004 No to może nie wyraziłem sie precyzyjnie. Mam płytę główną z dźwiękiem na pokładzie, dostałem jednak zestaw głośników do dźwięku 5.1 Ponieważ na starej muzyce nijak to (_niedziała_ → nie działa) ORTło dobrze. Kupiłem Sound Blastere Live 5.1 Po włożeniu karty do kompa KUDZU znalazł karte i ponoc ją zainstalował. Problem, że nie ma dźwięku a Soundcard detection nie może jej zainstalować. Próbowałem wkładać ja do różnych PCI ale nic to nie dało - dźwięku nadal nie ma. Co do modprobem to nie mam pojęcia co jest a co powinno być No to teraz jest tak: Po wyłączeniu w BIOSIE zintegrowanej karty na płytce, uruchomieniu SOUNDCARD DETECTION dźwiek sie włączył i działał do restartu kompa. Potem znowu zostałem bez dźwieku . SOUNDCARD DETECTION wykrywa karte ale po kliknieciu TEST dźwieku nie ma. Co trzeba poustawiać (włąćzać wyłączać) w alsamixer aby wreszcie nie było cyrków z dźwiękiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi