Skocz do zawartości

Sound Blaster Live 5.1

psamtik

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nadal mi nie działa!

W pierwszym poście pisałeś, że nie możesz zainstalować, a teraz, że nie działa - to są dwie różne rzeczy. Może masz wyciszony serwer dźwięku? Z czego korzystasz - alsa? Co odpowiada Soundcard Detection, jak tam w modprobe.conf?

No to może nie wyraziłem sie precyzyjnie. Mam płytę główną z dźwiękiem na pokładzie, dostałem jednak zestaw głośników do dźwięku 5.1 Ponieważ na starej muzyce nijak to (_niedziała_ → nie działa) ORTło dobrze. Kupiłem Sound Blastere Live 5.1 Po włożeniu karty do kompa KUDZU znalazł karte i ponoc ją zainstalował. Problem, że nie ma dźwięku a Soundcard detection nie może jej zainstalować. Próbowałem wkładać ja do różnych PCI ale nic to nie dało - dźwięku nadal nie ma. Co do modprobem to nie mam pojęcia co jest a co powinno być

No to teraz jest tak:

Po wyłączeniu w BIOSIE zintegrowanej karty na płytce, uruchomieniu SOUNDCARD DETECTION dźwiek sie włączył i działał do restartu kompa. Potem znowu zostałem bez dźwieku . SOUNDCARD DETECTION wykrywa karte ale po kliknieciu TEST dźwieku nie ma. Co trzeba poustawiać (włąćzać wyłączać) w alsamixer aby wreszcie nie było cyrków z dźwiękiem