Adamek Napisano Listopad 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2006 Witam wszystkich forumowiczów. Mam taki oto problem. Jedynym przyswajalnym przez mój komputer jądrem jest 2.6.15-1.2054_FC5smp, tylko i wyłącznie to. Po aktualizacji jądra komputer pracuje jakieś 5 min od momentu zalogowania po czym następuje zwyczajny zwis. Jak wiecie od jądra 2.6.15 wyszło kilka aktualizacji i na każdym komputer zachowywał się tak samo. Mało tego, dystrybucje LiveCD (min. najnowsze Ubuntu 6.10) mają tą samą przypadłość. Powstrzymuje mnie to przed przesiadką na FC6. Co może być przyczyną takiego zachowania się komputera? Pozdrawiam Tomek Konfiguracja kompa: Płyta: Asus P4P800-E Deluxe Procek: P4 3.0 HT Pamięć: 2x512MB HDD: Segate 120GB Grafa: Radeon 9500 Pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Listopad 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2006 Wróżka mi powiedziała że wiele czynników. Ale za długo by pisać o wszystkich, dlatego wklej jakies logi z błędami ze zwiechy żeby zawęzić ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soruk Napisano Listopad 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2006 Widze ze masz procesor HyperThreading, moze to powoduje zwisy. U mnie tak wlasnie jest, ze na jadrach SMP mi sie system zaiweszal (niewazne jaka dystrubucja), wiec zawsze wybieralem zwykle jadro. W FC6 jest pewien problem (wlasciwie chyba tez w Debianie jadro 2.6.17) ze nie ma odrebnego jadra dla maszyn typu SMP. Jak w BIOSie wylaczylem HT, tak mi teraz komputerek dobrze dziala. Pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2006 W FC6 jest pewien problem (wlasciwie chyba tez w Debianie jadro 2.6.17) ze nie ma odrebnego jadra dla maszyn typu SMP. Jest jeszcze opcja jadra nosmp ;-) A tak swoja drogą to lepiej problem zgłosić deweloperom jądra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek Napisano Listopad 5, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2006 ...na jadrach SMP mi sie system zaiweszal (niewazne jaka dystrubucja)... ...w BIOSie wylaczylem HT... ...teraz komputerek dobrze dziala. Dzięki. Wygląda na to, że o to chodziło. Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi