Gość PhockouS Napisano Listopad 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2006 mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/hda2, missing codepage or other error (aren't you trying to mount an extended partition, instead of some logical partition inside?) In some cases useful info is found in syslog - try dmesg | tail or so :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Listopad 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2006 wklej fdisk -l chyba wiem co robisz źle! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Listopad 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2006 fdisk -l To koniecznie, ale jeszcze przy okazji cat /etc/fstab gdyby mialo sie okazac, ze PhockouS wcale nie probuje podmontowac partycji extended Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Listopad 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2006 a ja sobie rękę dam uciąć że /dev/hda2 jest partycją rozszerzoną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Listopad 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2006 właśnie o tym myślałem...ale potrzebujemy fdisk -l a autor tematu się nieodzywa offtopic Adi1981 ale Ci ładna liczba postów wybiła:D i jaka równa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PhockouS Napisano Listopad 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2006 dobra problem rozwiazany :-P faktycznie , chcialem podlaczyc partycje rozszerzona :-) juz wszystko dziala oka :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi