Chrupek Napisano Listopad 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2006 Witam. Mam pewiem problem z USB :| Gdy podpinam apart cyfrowy czy czytnik kart CF wszystko dziala Wiec wpadlem na pomysl ze podepne mojego UPSa po kompa bo widze ze posiada USB , zainstalowalem soft UPSentry Smart 2000 ze strony http://comex.com.pl/?url=download Zainstalowalo sie bez zadnego problemu . A ale od tej chwili jest problem :| bo program nie widzi mi UPSa :| Zmiana portow tez nic nie daje :| Czy ktos moze mi poradzic ?? Tekst z viewusb. UPS Manufacturer: Speed: 1.5Mb/s (low) USB Version: 1.10 Device Class: 00(>ifc ) Device Subclass: 00 Device Protocol: 00 Maximum Default Endpoint Size: 8 Number of Configurations: 1 Vendor Id: 05dd Product Id: 041b Revision Number: 0.06 Config Number: 1 Number of Interfaces: 1 Attributes: c0 MaxPower Needed: 20mA Interface Number: 0 Name: usbhid Alternate Number: 0 Class: 03(HID ) Sub Class: 00 Protocol: 00 Number of Endpoints: 1 Endpoint Address: 81 Direction: in Attribute: 3 Type: Int. Max Packet Size: 8 Interval: 248ms Tak wiec system widzi UPSa ale program do komunikacji z nim nie :| Chodze i pisze po roznych grupach dyskusyjnych i forach , jak narazie nikt nie umie mi nic sensownego poradzic , nawet pisalem do firmy Comex i dostalem kilka pytan na ktore odpowiedzialem i tylko na tym sie skonczylo Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi