edas Napisano Listopad 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2006 no więc robię sobie pogram pod linuksem (c++ a IDE to kdevelop), skompilowałem i sobie jest problem jest jak chcę dać go komuś, tzn daję mu sam plik wykonywalny. I pojawia mu się błąd "Błąd w obliczeniach zmiennoprzecinkowych" mimo iż żadnych tam nie ma więc jak pewnie się dobrze domyślam problem polega na tym że progs był kompilowany na moim kompie. I tutaj czy u niego musi być od nowa komplilowany ? przyznam że pod linuksem programuję pierwszy raz. Pod windą to puszczam komuś tylko .exe'ca i wszystko działa bo nie wiem czy muszę kazać koledze ściągać gcc i to wszystko żeby zainstalował czy może jest jakiś prostszy sposób na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Listopad 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2006 "Błąd w obliczeniach zmiennoprzecinkowych" pojawia się, kiedy program chce "dzielić przez zero". Nie wiem czemu tak wypisuje (pewnie dla zmyły). Sprawdź czy u Ciebie tak samo wywoływany program zwraca ten błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edas Napisano Listopad 8, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2006 heh no gdyby u mnie się tak odpalał to bym go nigdzie nie dawał poza tym program nie ma nic związanego z matematyką. sprawdziłem jeszcze teraz czy jak przeniosę go do innego katalogu niż projektu to się odpala i się odpala. Wszystko gra jak trzeba więc co to może być ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Listopad 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2006 poza tym program nie ma nic związanego z matematykąTo ze program nie ma nic związanego z matematyką nie znaczy ze nie bedzie wykonywal operacji zmiennoprzecinkowych Lepiej zainteresuj sie opcjami kompilacji - moze skompilowales program bez dolaczenia bibliotek niezbednych do jego uruchomienia (runtime, czy jakby tego nie nazywac...) albo skompilowales go z lista rozkazow nieobslugiwana na kompie Twojego kumpla (zla docelowa architektura)? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi