Fatal@Error Napisano Sierpień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2004 zainstalowałem Nvidie i mam problema, odpalam KDE tylko jak jestem na root, jak na userze nie ma szans odpalić wywala mi błąd że nie może zlokazlizować xservera czy cos podobnego oco chodzi i jeszcze amm drugi problem nic nie umie zapisać w menu ani usunąć kurde (_niewiem_ → nie wiem) ORT oco łazi pomocy. ps. ej to że jestem nowy na tym forum to nie znaczy że jestem początkujący i nieznaczy ze nie mozecie mi odpowiedzieć, z linuxikami bawie sie kilka lat ale fc2 mam od niedawna i prosze o jakieś porady, bo nie znam błędów tego (_linuxa_ → Linuksa) ORT a ma ich w cholere i jeszcze troche choć to całkiem miły systemik. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Sierpień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2004 ps. ej to że jestem nowy na tym forum to nie znaczy że jestem początkujący i nieznaczy ze nie mozecie mi odpowiedzieć Moze nie nikt nie chce Ci odpowiedziec, ale po prostu nikt nie wie. Jeszcze nie skonczyly sie wakacje i moze niektorych specow moze jeszcze nie byc Czy po zainstalowaniu sterownikow NVIDII zmieniales moze kernel? Jesli tak to powinienes odinstalowac stery, a pozniej zainstalowac jeszcze raz na nowym kernelu. Co do drugiego pytania nie znam niestety odpowiedzi, poniewaz nie uzywam KDE. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2004 zainstalowałem Nvidie i mam problema, odpalam KDE tylko jak jestem na root, jak na userze nie ma szans odpalić wywala mi błąd że nie może zlokazlizować xservera A próbowałeś sterowników z rpm.livna.org (najpierw odinstaluj te stare)? nic nie umie zapisać w menu ani usunąć kurde (_niewiem_ → nie wiem) ORT oco łazi pomocy. http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...855&hl=menu+kde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fatal@Error Napisano Sierpień 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2004 Zainstalowłem te z www.nvidia.com i jest ok, tamtych nie umiałem znaleśc na lvinie zmieniałem i tak dysk na większy więc musiałem wywalić wszystko z tamtego, wiem mogłem zrobić obrazy i to poprzenosić, ale postawiłem na nowe systemiki i nie załuje to tylko desktop wszystko jest teraz jak w najlepszym porządku, ale i tak gajownik roolez , mam jedeno tylko zapytanie jeszcze, jak instalowałem stery NVIDIi to mi zgłosił warning ze coś z rivafb jakiś konflikt chyba, o co dokładnie chodzi , poszukam też na google , ale jak by ktoś mógł naświelić pozdraiwam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Sierpień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2004 O ile pamietam to tez costam mialem. Nie wiem o co dokladnie chodzi- trzebaby dokladnie przeczytac Mysle jednak ze nie jest to bardzo istotne bo wszystko dziala tak jak powinno i to jest wazne P.S. Fatal@Error wlaz na #redhat.pl bo widze ze tez lubisz Red Hat'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Sierpień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2004 ... mam jedeno tylko zapytanie jeszcze, jak instalowałem stery NVIDIi to mi zgłosił warning ze coś z rivafb jakiś konflikt chyba, o co dokładnie chodzi ... Możesz ten komunikat olać, bo on jest wmontowany do tego instalatora chyba na stałe. Ja wiedząc o tym komunikacie wywalilem ten moduł i wszystko z sytemu co miało w nazwie coś z tym wspólnego, a i tak ten komunikat wyskoczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi