tarcamion Napisano Listopad 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2006 Mam 2 scrolle, i 4 dodatkowe klawisze w myszce. Jak mogę je uktywnić? Jest to mysz A4Tech BatteryFree NB-90. Najważniejsze co mnie irytuje to, że jak wcisnę w przeglądarce internetowej LKM to sie strona dświeża, a jak się jeszcze wykona ruch jakiś w tym czasie to chce elementy przenosić. I w efekcie musze odświeżyć. Jest na to jaka rada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Listopad 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 nie wiem jak na fedorce bo obecnie nie używam, ale pod arch'em w konsoli jest dostępne polecenie "xev" które wyświetla na ekranie biały kwadrat w którym klikamy klawiszami które chcemy skonfigurować, a one pokazują się w konsoli później otrzymane w ten sposób przyciski dopisujemy do configa xorg'a i wszystko działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tarcamion Napisano Listopad 14, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2006 nie wiem jak na fedorce bo obecnie nie używam, ale pod arch'em w konsoli jest dostępne polecenie "xev" które wyświetla na ekranie biały kwadrat w którym klikamy klawiszami które chcemy skonfigurować, a one pokazują się w konsoli później otrzymane w ten sposób przyciski dopisujemy do configa xorg'a i wszystko działa W fedorce też jest o dziwo. Ale w jakiej postaci mam to do Xorga dopisać? Konsola wypluwa coś takiego KeymapNotify event, serial 29, synthetic NO, window 0x0, keys: 104 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 Jak to zapisać w Xorg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Listopad 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2006 powinno ci cos takiego wypluc ButtonRelease event, serial 26, synthetic NO, window 0x2600001, root 0xa3, subw 0x2600002, time 4149074014, (29,38), root:(33,110), state 0x10, button 7, same_screen YES widzisz wypisalo tu jakiego buttona urzyles a sekcja z myszka w xorgu powinna wygladac mniej wiecej tak Section "InputDevice" Identifier "Mouse0" Driver "mouse" Option "CorePointer" Option "Protocol" "auto" Option "Device" "/dev/input/mice" Option "Buttons" "5" Option "ZAxisMapping" "4 5" Option "ButtonMapping" "1 2 3 6 7" EndSection do ButtonMapping dopisz brakujace klawisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi