AureonX Napisano Listopad 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 Witam Wszystkich. Z góry przepraszam jeżeli temat się powtarza. Jednak szukając po forum nie znalazłem odpowiedzi rozwiązującej mój problem. Otórz dziwna sprawa. Po zrobieniu wszystkiego jak nakazane w FAQu nie działają mi multimedia przez otwieranie Totemem. ALe pal go licho, zainstalowałem Mplayera. I tak sobie zainstalowałem. Jedyne co miałem pod reką to płyta z fikołkami. Sprawdzam i wszystkie otwierają się przez Mplayera. Pociągnełem film z sieci. I lipa. Mplayer krzyczy ze nie ma codeca audio 5x000 cosś tam. Przycym rzekomo kodeki wszystkie zainstalowane. Odpalając mplayera z konsoli pisze co następuje: Playing /home/aureonx/Desktop/Miami.Vice[2006]DvDrip[Eng]-aXXo/Miami.Vice[2006]D vDrip[Eng]-aXXo.avi. RAWDV file format detected. VIDEO: [DVSD] 720x480 24bpp 29.970 fps 0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s) ========================================================================== Opening audio decoder: [libdv] Raw DV Audio Decoder Unknown/missing audio format -> no sound ADecoder init failed Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders Cannot find codec 'dvaudio' in libavcodec... ADecoder init failed ADecoder init failed Cannot find codec for audio format 0x56444152. Read DOCS/HTML/en/codecs.html! ========================================================================== ========================================================================== Opening video decoder: [dshow] DirectShow video codecs Decoder supports the following YUV formats: YUY2 UYVY Decoder is capable of YUV output (flags 0x9) VDec: vo config request - 720 x 480 (preferred colorspace: Packed YUY2) [PP] Using codec's postprocessing, max q = 4. VDec: using Packed YUY2 as output csp (no 0) Movie-Aspect is undefined - no prescaling applied. VO: [xv] 720x480 => 720x480 Packed YUY2 Selected video codec: [qdv] vfm: dshow (Sony Digital Video (DV)) ========================================================================== Audio: no sound Starting playback... Jeżeli ktoś tu z wielkich mędrców rozwiazac podejmie się mój problem będę ogromnie wdzięczny. Gdyż nie chce mi się na nowo instalowac systemu. Jestem dość świerzym użytkownikiem Fedory. I dziwny jest fakt iż to własnie po drugiej instalacji systemu dzieją się tak dziwne rzeczy. Kilka dni temu instalowałem system - potem wszystko według FAQ i filmy śmigały. Tym razem nie chcą. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Listopad 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 nie wiem jak we faq ale jesli rozpakowales kodeki ze strony mplayera do katalogu /usr/lib/win32/ to wszystko powinno byc ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AureonX Napisano Listopad 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2006 Spoko. Wszystko działa. Plik z filmem okazał się byc wadliwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi