zwirk Napisano Sierpień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2004 Mam problem, ustawiłem zbyt dużą rozdzielczość (1280/1024), przeładowałem X-y nic się nie wyświetla. Próbowałem komend setup (tam w konfiguracji x-ów nic nie mogę zrobić ) oraz xconfig i xsetup ale nie mam ich w bashu. W jakim pliku można ręcznie ustawić rozdzielczość, ewentualnie jaką komendą to zrobić? Proszę o pomoc Połączyłem te dwa wątki i wywaliłem powtarzające się posty, żeby to jakoś normalnie wyglądało. gajownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Sierpień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2004 [ciach] W jakim pliku można ręcznie ustawić rozdzielczość, ewentualnie jaką komendą to zrobić? [ciach] plik konfiguracyjny X'ow znajduje sie w katalogu /etc/X11/ dokladnej nazwy nie podam z pamieci, chyba link o nazwie xorg.conf pokazuje na wlasciwy plik konfiguracyjny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwirk Napisano Sierpień 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2004 szukałem już w tym pliku, ale nie wiem która linijka odpowiada za rozdzielczość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2004 W sekcji Section "Screen" powinno być coś takiego: Modes "1024x768" "800x600" "640x480" Spróbuj wywalić u siebie wpis dotyczący tego1280 i wtedy sprawdz wpisując startx. PS. Czemu napisałeś 2 takie same posty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwirk Napisano Sierpień 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2004 PS. Czemu napisałeś 2 takie same posty Sorry, ale dwa razy nacisnąłem wysłanie posta. Dziwne że nie mogę tego posta usunąć, to raczej standard na forach. Usunąłem wpis o 1280, ale nic to nie zmieniło, zresztą wydaje mi się że te wpisy definiują możliwe tryby, a nie ustalają obecny. Może ktoś zna jakieś inne rozwiązanie? A, jeszcze jedno, w sekcji "MONITOR" mam nazwę monitora, którego używałem wcześniej, jak ktoś z was ma typ plug'nplay to podajcie proszę co macie wpisane w tej sekcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Sierpień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2004 Sproboj poleceniem system-config-display (spod (_root'a_ → roota) ORT of course) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
y014 Napisano Sierpień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2004 edytuj plik /etc/ xfree86config albo xorg.conf w fedora 2 ((_niewiem_ → nie wiem) ORT jak jest w 1) i tam zmień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Sierpień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2004 y014 zdaje mi sie ze nie czytales dokladnie naszej dyskusji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2004 y014 zdaje mi sie ze nie czytales dokladnie naszej dyskusji... Ten post był z innego wątku (ale na ten sam temat), więc tak wyszło głupio po ich połączeniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi