jurpaw Napisano Listopad 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 Problem: nie mogę załadaować splash-screena. FC5 kde (nie pamietam które ale to standardowe z FC5) ze strony http://www.kde-look.org sciągam splash screen, postępuje tak jak pisze w how-to: # Go to Control Center # Select "Appearance & Themes" # Select "Splash Screen" # Click "Add..." # Browse for the downloaded file <<< Tu pojawia sie problem # Select the new Theme # Restart KDE (przy okazji pytanie jak z restartowac samo kde?) Problem jest taki ze kiedy chce załadować ściągniety splash to domyślnie w wyborze jest ustawiony filtr splash screenow niestety żaden się nie wyświetla. Nawet jeśli usunę wpis w filtrze i załaduje plik ze splashem to nic to nie daje. ps.: pytanie poza konkursowe, ładuję slick bar dla superkaramby, klikam środkowym w celu konfiguracji wyświetla się configure ale po kliknięciu na to nic się nie dzieje. Rozumiem ze dla wtajemniczonych problem wyda się trywialny jednak przeszukałem forum i nic nie znalazłem (search: ekran powitalny, splash screen) wiec proszę mnie nie ganić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi