Slawencio Napisano Listopad 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 posiadam Laptopa z procesorem AMD Turion 64 Zainstalowalem sobie po raz pierwszy Linuksa -Fedora 6 Są to pierwsze moje kroki w tym systemie wiec prosze o duzo wyrozumiałosci,cierpliwości i pomoc w zainstalowaniu ndiswrappera. Podczas prob jego instalacji wyskakuja mi takie błędy : 1.ndiswrapper (/lib/modules/2.6.18-1.2798.fc6/misc/ndiswrapper.ko): Invalid module format 2. WARNING: This kernel seems to use 4K stack size option (CONFIG_4KSTACKS); many Windows drivers will not work with this option enabled. Disable CONFIG_4KSTACKS option, recompile and install kernel Do instalowania windowsowskich sterownikow BCMWL5.inf uzywalem ndiswrapper-1.28.tar.gz Probowalem tez zainstalować kmod-ndiswrapper-1.25-1.2.6.18_1.2798.fc6.i686.rpm ale nie wiem czy trzeba. Pozatym przy probie instalacji kmod -ndiswrapper*.rpm wyskakuje mi ze juz jest zainstalowany chodz go recznie usuwalem oraz ze kernel *jest w zaleznosci kmod czy cos takiego Proszę niech mi ktos pokaze krok po kroku jak go zainstalowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Listopad 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 poszukaj o błędzie anacondy (jeśli masz system i386), a co do ndiswrappera... yum install ndiswrapper instalacja wifi na czipsecie BCM43xx jest przypięta gdzieś na forum, ogólnie mogę polecić Ci instalację poprzez bcm43xx-fwcutter, to jest lepsze rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawencio Napisano Listopad 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 poszukaj o błędzie anacondy (jeśli masz system i386), a co do ndiswrappera... yum install ndiswrapper instalacja wifi na czipsecie BCM43xx jest przypięta gdzieś na forum, ogólnie mogę polecić Ci instalację poprzez bcm43xx-fwcutter, to jest lepsze rozwiązanie A mozesz mi podac jakiegos manuala do bcm43xx-fwcutter jak to sie instaluje , a yuma nie moge uzywac skoro nie mam netu na linuksie , przelanczam sie tak miedzy windowsem a linuksem :/ Linuksa mam zainstalowanego pod 32bitowe procki , myslisz ze lepszy byłby ten pod 64bit? Wyczytalem gdzies ze podczas instalacji ndiswrappera do pliku /etc/modprobe.d/ndiswrapper zostaje dodany wpis "alias wlan0 ndiswrapper" ktory powinien byc w rzeczywistosci w pliku /etc/ndiswrapper.conf czy to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawencio Napisano Listopad 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 poszukaj o błędzie anacondy (jeśli masz system i386), a co do ndiswrappera... yum install ndiswrapper instalacja wifi na czipsecie BCM43xx jest przypięta gdzieś na forum, ogólnie mogę polecić Ci instalację poprzez bcm43xx-fwcutter, to jest lepsze rozwiązanie Zainstalowalem bcm43xx fwcutter ale gdy wydaje polecenie ifconfig eth1 up wyskakuje mi "SIOCSIFFLAGS:operacja niedozwolona" wczesniej wydalem polecenie modprobe bcm43xx, Co mam robic dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Listopad 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2006 rozumiem, że instalowałeś wg. tego poradnika? http://forum.fedora.pl/Sterownik-Bcm43xx-W-Fc5-t9958.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawencio Napisano Listopad 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2006 tak wedlug tego poradnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi