gadulix Napisano Listopad 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 Mam więc taką kamerkę Chocony Icam 5130 (wygralem ja w konkursie, wiec nie moglem wybierac ). I chcialbym ja jakos zainstalowac w mojej FC5. Kabel: USB. Plytka z driverami jest do Windy. Ktos mi poda link do driverów / programu ktorym moge operować na mojej kamerce ? Bo szukam i szukam i nie moge znalezc nic ciekawego. Digikam nie ma mojej kamerki na liscie .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Listopad 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 Wklej w google nazwę kamerki + Linux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gadulix Napisano Listopad 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 No to wklep i zobacz co wychodzi. Nic Cenniki kamer.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Listopad 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 Wydaje mi się, że kernel obsłuży ci to urządzenie. Nie będziesz potrzebował sterowników. Wepnij kamerę do portu USB i podaj wynik polecenia dmesg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gadulix Napisano Listopad 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 ohci_hcd 0000:00:02.1: wakeup usb 2-4: new full speed USB device using ohci_hcd and address 9 usb 2-4: configuration #1 chosen from 1 choice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Listopad 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 ohci_hcd 0000:00:02.1: wakeup usb 2-4: new full speed USB device using ohci_hcd and address 9 usb 2-4: configuration #1 chosen from 1 choice Tylko tyle ? Wcześniej nic nie było o firmie i sterowniku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gadulix Napisano Listopad 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 Tak, tylko te 3 linijki, Uruchomilem od nowa komp, sprawdzilem dmesga, wsadzilem kabel do usb, pojawily sie te 3 linijki tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi