Ad3k Napisano Listopad 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 Witam Przeszukalem forum i nie moglem znalezc tematu, w ktorym znajdowaloby sie rozwiazanie mojego problemu, dlatego prosze o wyrozumialosc... fedore mam dopiero kilka dni kiedy probuje instalowac cokolwiek poprzez (_yum'a_ → yuma) ORT np. kadu, wyskakuje mi takiblad: [root@localhost ~]# yum install kadu Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Setting up repositories livna 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 ftp://ftp.wsisiz.edu.pl/pub/linux/fedora/linux/core/6/i386/os/repodata/repomd.xml: [Errno 4] IOError: [Errno ftp error] (111, 'Po\xc5\x82\xc4\x85czenie odrzucone') Trying other mirror. Error: Cannot open/read repomd.xml file for repository: core [root@localhost ~]# Nie mam pojecia co zrobic... jest to wina od mojej storny czy od strony serwera? jesli serwera to jak laczyc sie z innym (o ile w ogole to jest mozliwe)? z gory dzieki za jakies rady pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej13 Napisano Listopad 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 Miałem dziś po południu to samo, nie wiem jak ty ale mnie się wydaje że coś nie tak z łączem internetowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Listopad 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 yum clean all a jak nie pomoże czekać mi czasami pomaga a czasami trzeba z jakieś pare godzin poczekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ad3k Napisano Listopad 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 yum clean all a jak nie pomoże czekać mi czasami pomaga a czasami trzeba z jakieś pare godzin poczekać nie pomoglo :/ a mam tak od kiedy zainstalowalem FC6 (od przedwczoraj) czy jest mozliwe ze mam po prostu jakies porty poblokowane na routerze? (w winxp nie moglem polaczyc sie z ftp w trybie pasywnym) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PhockouS Napisano Listopad 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 przeciazenie serwera , trzeba poczekac . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Listopad 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2006 chyba już ruszyło bo ja pobieram właśnie aktualizacje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ad3k Napisano Listopad 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 to dlaczego u mnei nie dziala? co chwile probuje i non stop ten sam blad : ( Wie ktos jak temu zaradzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Listopad 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 to dlaczego u mnei nie dziala? co chwile probuje i non stop ten sam blad : ( Wie ktos jak temu zaradzic? Wyedytuj plik /etc/yum.repos.d/fedora-core.repo (jako root). Zmien w nim sekcje [core], aby bylo: [core] name=Fedora Core $releasever - $basearch #baseurl=http://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/core/$releasever/$basearch/os/ baseurl=ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora/linux/core/$releasever/$basearch/os/ #mirrorlist=http://mirrors.fedoraproject.org/mirrorlist?repo=core-$releasever&arch=$basearch enabled=1 gpgcheck=1 gpgkey=file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-fedora file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY Jak do pozostalych repozytoriow rowniez nie bedzie sie mogl polaczyc to napisz. Tak w ogole to witam Ad3k na forum mam nadzieje, ze Ci sie szybko nie znudzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ad3k Napisano Listopad 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 znowu ten sam problem, za kazdym razem odrzuca polaczenie [root@localhost ~]# yum install kadu Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Setting up repositories ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora/linux/core/6/i386/os/repodata/repomd.xml: [Errno 4] IOError: [Errno ftp error] (111, 'Po\xc5\x82\xc4\x85czenie odrzucone') Trying other mirror. Error: Cannot open/read repomd.xml file for repository: core napisze moze do admina mojej sieci zeby mi odblokowal wszystkie porty bo moze mam jakis port zablokowany przez ktory sie laczy yum... nie wiem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Listopad 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 Ok w takim razie sprobuj jeszcze poprzez http, zmien wpis na: [core] name=Fedora Core $releasever - $basearch baseurl=http://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/core/$releasever/$basearch/os/ #mirrorlist=http://mirrors.fedoraproject.org/mirrorlist?repo=core-$releasever&arch=$basearch enabled=1 gpgcheck=1 gpgkey=file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-fedora file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY Cos faktycznie sie pieprzy, bo ja rowniez mam podobne problemy, zwlaszcza popoludniami i wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ad3k Napisano Listopad 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 nie pomoglo... moze rzeczywiscie serwery sa tak przeciazone. Poczekam moze w koncu sie uda kiedys dzieki za pomoc Ci : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi