@Kamills Napisano Listopad 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 Pokazuje sie takie coś [root@localhost Kasztan]# rpmbuild --rebuild Desktop/java-1.5.0-sun*src.rpm Instalacja Desktop/java-1.5.0-sun-compat-1.5.0.09-1jpp.src.rpm ostrzeżenie: InstallSourcePackage: Nagłówek V3 DSA signature: NOKEY, key ID c431416d ostrzeżenie: użytkownik scop nie istnieje - użyto konta root ostrzeżenie: grupa scop nie istnieje - użyto grupy root ostrzeżenie: użytkownik scop nie istnieje - użyto konta root ostrzeżenie: grupa scop nie istnieje - użyto grupy root ostrzeżenie: użytkownik scop nie istnieje - użyto konta root ostrzeżenie: grupa scop nie istnieje - użyto grupy root błąd: Niespełnione zależności budowania: jdk = 2000:1.5.0_09-fcs jest wymagany przez java-1.5.0-sun-compat-1.5.0.09-1jpp.noarch [root@localhost Kasztan]# Ściągłem java-1.5.0-sun-compat-1.5.0.09-1jpp.src.rpm a także jdk-1_5_0_09-linux-i586.bin Jeżeli coś źle prosze powiedzieć. Dziękuje Kamills Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Listopad 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2006 polecam spróbowac tutaj: http://faq.fedorapl.org/#java Zainstalowalem wg. tej intrukcji i wszystko dziala :-) EDIT jezeli chodzi o punkt 11. "# Teraz mozesz wlaczyc wtyczke Javy w przegladarce internetowej: ln -s /usr/lib/jvm/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so /usr/lib/mozilla/plugins/" to u mnie zainstalowana java znajduje sie /usr/java/jdk1.5.0_09/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so czyli odpowiednio: ln -s /usr/java/jdk1.5.0_09/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so /usr/lib/mozilla/plugins/ Mam Fedora Core 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi