Skocz do zawartości

Fedora 6 I Neo

tedew

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

zainstalowałem sobie FC6 :)

Wgrałem drivery do NEO i nie mogę już odpalić FC6 :(

Stoi na "Uruchamianie sieci ppp0" - coś skopałem, ale nie mogę wejść aby naprawić - czy można jakoś kombinacją klawiszy anulować uruchamianie sieci podczas startu (_linuxa_ → Linuksa) ORT ??

pozdr,

tedew

Ehh. Pewnie masz speedtoucha i instalowales drivery wg. instrukcji na Linux-usb.org. Nic bardziej mylnego! Teraz musisz po uruchomieniu sie gruba wcisnac klawisz c i uruchomic system w trybie single. Wpisac kilka komend, to juz sobie poszukaj. No i po uruchomieniu wykasowac /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ppp0

Przyjaclelu , ja tez mam neo-sagem fast 800 i fedore :)

Tu nie potrzeba instalowac zadnych driverów !!

Wystarczy mic plik 'firmware' czyli UEAGLE-DATA1-1/TARGZ rozpakowac go i skopiowac do katalogu /lib/firmware/ pod nazwa UEAGLE-ATM

Wszystko to jest łatwe i opisane na forum :)

Na opisie konfiguracji UEAGLE z tego forum wzoruja sie nawet na innych forach np knoppixa.

Chyba ze ty masz inny modem to napisz :P

Przyjaclelu , ja tez mam neo-sagem fast 800 i fedore :)

Tu nie potrzeba instalowac zadnych driverów !!

Wystarczy mic plik 'firmware' czyli UEAGLE-DATA1-1/TARGZ rozpakowac go i skopiowac do katalogu /lib/firmware/ pod nazwa UEAGLE-ATM

Wszystko to jest łatwe i opisane na forum :)

Na opisie konfiguracji UEAGLE z tego forum wzoruja sie nawet na innych forach np knoppixa.

Chyba ze ty masz inny modem to napisz :P

No właśnie oto się chyba rozchodzi.

witam,

mam modem SpeedTouch :)

robiłem wg http://akademia.linuksa.pl/readme/neostrada/

pozdr,

tedew

No to raczej ci się nie uda zainstalować go pod fedorą, ponieważ żadnej takowej instrukcji do instalacji pod FC nie ma :)Owszem sa instrukcje, ale testowane na innych dystrybucjach. A to na mój gust ma duże znaczenie, ponieważ każda dystrybucja ma inaczej skonfigurowane praktycznie wszystko. Narazie przejdź na Sagem i nie rozczulaj się nad Speedtouchem, bo naprawdę nie ma sensu. Będziesz próbował każdej instrukcji, ale z każdą ci się nie uda, dopóki nie będzie instrukcji dla FEDORY.

No to raczej ci się nie uda zainstalować go pod fedorą, ponieważ żadnej takowej instrukcji do instalacji pod FC nie ma :)Owszem sa instrukcje, ale testowane na innych dystrybucjach. A to na mój gust ma duże znaczenie, ponieważ każda dystrybucja ma inaczej skonfigurowane praktycznie wszystko. Narazie przejdź na Sagem i nie rozczulaj się nad Speedtouchem, bo naprawdę nie ma sensu. Będziesz próbował każdej instrukcji, ale z każdą ci się nie uda, dopóki nie będzie instrukcji dla FEDORY.

http://akademia.linuksa.pl/readme/neostrada/#speedtouchfc

jest dla fedory :)

a jezeli chcesz opis konfiguracji neo pod fedore to zapraszam

TU

oraz do listopadowe linux + extra (o ile sie ukaze ;) )