Skocz do zawartości

Nowe Jądro A Pytania Do Sterów

edas

Rekomendowane odpowiedzi

Mam teraz jadro 2.6.18 no i dzisiaj z package updatera wyskoczylo mi ze jest 2.6.18.2, no to zupdatowalem, odpalilem no i mam takie pytania:

próbowalem sobie odpalic filmik ale pokazal sie blad(tzn teraz go nie podam bo pisze na tym starym jadrze), w kazdym razie zwiazany z sterownikiem chyba, wczesniej sterownik mialem instalowany ze strony ATI (bo on tylko dobrze dzialal - vide ten post), odpalilem narzedzie graficzne Ati Control Panel i pokazalo mi ze odpowiedzialne za ogl'a jest mesa, w starym mam od Ogla cos od ATI a nie mese

i czy w zwiazku z tym musze od nowa instalowac stery od grafy ?? moze instalne sobie teraz te open sourc'owe bo moze juz beda dzialac

drugie pytanie to czy musze od nowa kompilowac i instalowac driver od k. sieciowej który doinstalowalem ?

trzecie czy od nowa musze instalowac kmod-ntfs-3g ?

ogólnie to co wy robicie po instalce nowego jajka ?(tzn z takich rzeczy sterownikowo kofiguracyjnych)

btw i czy oplaca mi sie updatowac teraz do nowego jajka czy poczekac na jakis wiekszy update ?

Czesto jest tak, ze nowe kmody wychodza kilka chwil po nowym kernelu. jak widzisz, ze "yum update" robi ci liste z nowym kernelem, nowymi kmodami i Bog wie z czym jeszcze to wciskasz N i dajesz

yum update kernel

jak to sie zrobi to reboot i

yum update kmod* 

albo od razu

yum update

i masz luzik :)

pzdr