rawson11 Napisano Listopad 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2006 Witam Proszę o radę. Domyślna rozdzielczość na tej matrycy to 1400 x 1050. Jest to zdecydowanie za dużo - zmieniam więc rozdzielczość na dowolną niższą na koncie root - jest OK. Natomiast przy próbie zmiany na koncie użytkownika na ekranie pojawiają się dziwne kwadraty, kolory, przyciski na pulpicie nie reagują (nie można wrócić przyciskiem do poprzedniej rozdzielczości). Rozumiem że nie jest to wina strownika, zmieniałem ustawienia w xorg.conf - zmienia się rozdzielczość, ale efekt jest niestety ten sam Pozdrawiam rawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rawson11 Napisano Listopad 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2006 Problem nieaktualny - walczyłem 3 dni. Nie wiem jaka przyczyna - po zmianie rozdzielczości zatwierdzam ją "w ciemno" i restartuję system. Po restarcie jest "prawie dobrze". :-) Witam Proszę o radę. Domyślna rozdzielczość na tej matrycy to 1400 x 1050. Jest to zdecydowanie za dużo - zmieniam więc rozdzielczość na dowolną niższą na koncie root - jest OK. Natomiast przy próbie zmiany na koncie użytkownika na ekranie pojawiają się dziwne kwadraty, kolory, przyciski na pulpicie nie reagują (nie można wrócić przyciskiem do poprzedniej rozdzielczości). Rozumiem że nie jest to wina strownika, zmieniałem ustawienia w xorg.conf - zmienia się rozdzielczość, ale efekt jest niestety ten sam Pozdrawiam rawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi