Finezja Napisano Listopad 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2006 Witam wszystkich, pilnie poszukuję sterowników do karty sieciowej Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC. Dodam jeszcze, że mam Fedorę Core 6 i niby znalazłam jakieś sterowniki, ale albo są złe, albo nie umiem ich zainstalować. Może ktoś z was miał podobny problem i znalazł rozwiązanie. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Listopad 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2006 Dodam jeszcze, ze mam Fedore Core 6 i niby znalazlam jakies sterowniki, ale albo sa zle, albo nie umiem ich zainstalowac. to bardzo niewiele mowi... co sie dzieje? czy przegladalas te linki? http://forum.fedora.pl/Problem-Z-Instalacj...tek-t12266.html http://forum.fedora.pl/Fc5-I-Realtek-8169-...lem-t12181.html sprobuj najpierw cos zrobic wg tamtych instrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Finezja Napisano Listopad 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2006 Po wpisaniu zrobieniu wszystkiego jak w instrukcji, w czasie instalacji wyskakuje blad "check kernel header files (not found), mimo, ze instalowalam kernel-headers-2.6.18-1.2798.fc6. Dziwne rzeczy, chyba sie poddam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netpr Napisano Listopad 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2006 Może tak być, że brak pakietku devel do kernela, dokładnie nie pamiętam jak jakiś czas temu u siebie to zrobiłem ale mniej więcej źródła przygotowałem ręcznie, sciągając z kernel.org źrodełka i nakładając patcha zwykłekgo, po czym akurat miałem pecha i jajo była z patchem xena, siciąnąłem kernel_cośtam_xen_devel zainstalowałem, znalazłem katalog w usr/src gdzie to się zainstalowało i całość skopiowałem nadpisując na wcześniej zrobione źródełka z kernel.org, dopiero wtedy instalator wifi puszczał mi instalację, a tak zawsze czegoś brakowało, zdaje się, że widziałem jakiś pakiet devel też do zwykłego jaja bez patcha xena więc pewnie podobnie się robi, potem zdaje się że takie źródła skopiowałem do katalogu gdzie szukał ich instalator, bo chyba coś dowiązanie symboliczne nie było skuteczne, spróbuj tak pokombinować ze źródełkami, może te herdery wtedy będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi