mlody_bd Napisano Sierpień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2004 mam problem jestem poczatkujacy i mam gre na (_linuxa_ → Linuksa) ORT w pliku .bin jak to zainstalowac ?? dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Sierpień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2004 jeśli jest to (_napewno_ → na pewno) ORT gra tworzona pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT to rozszerzenie bin oznacza samorozpakowujący się plik czyli powinno wystarczyć: cd katalog_z_plikiem ./plik.bin natomiast jeśli jego wielkość to ok 700MB i gdzieś jest jeszcze plik .cue o takiej samej nazwie to jest to obraz płyty ale mysle że byś się skapnął Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Sierpień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2004 Jedno zastrzezenie: jesli ten plik nie ma praw wykonywania (w terminalu jest on wyswietlany na bialo- jak masz czarne tlo), to powinienes przed wydaniem polecenia ./plik.bin nadac mu te prawa: chmod +777 plik.bin To powinno wystarczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi