Couler Napisano Listopad 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2006 Witam. mam problem z bootowaniem. Mam Win xp i FC na drugim dysku. Wlaczam komputer, i jest napis: booting from ide 1...ok i nic sie nie dzieje. Dodam, że jak włożę jakąś płytkębootowalną (Suse 10.1 płyta instalacyjna win xp) i wezmę bootowanie z dysku to pokazuje mi sięgrub z mozliwoscia wyboru systemu. Jednak bez plyty w srodku nie ma mozliwosci, aby grub sie uruchomil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Listopad 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2006 odpowiedzia jest bledne ustawienie gruba, w tym temacie znajdziesz odpowiedz: http://forum.fedora.pl/Reinstalacja-Grub-a-t3919.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek Napisano Listopad 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2006 Ja właśnie instalowałem FC 6 i miałem dokładnie taką samą kichę jak w FC 5, tyle że w FC5 trochę lepiej mi poszło. Mam tak jak kolega 2 dyski - na jednym XPa a na drugim instalowałem FC. I po instalacji FC 6 zamiast bootować system pojawiło mi się tylko "grub>". I koniec zabawy. Na szczęscie przypomniałem sobie że w FC 5 miałem podobnie - grub się nie zainstalował poprawnie. Anaconda źle generuje plik /boot/grub/device.map i tam miałem tylko /dev/hda mimo tego że instalowałem system na hdb !!!. Na szczęście rescue cd było i udało mi się gruba poprawnie zainstalować. Kicha totalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi