maq96 Napisano Sierpień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2004 witam, mam problem z k3b, a dokladniej z jego odpaleniem. zatrzymuje sie przy wyszukiwaniu napedow. odinstalowalem go i zainstalowalem ponownie najswiezsza wersje 0.11.14.-1 na poczatek dla bezpieczenstwa bez dodatkowych modulow. odpalil sie raz ustawilem predkosc nagrywarki i za drugim razem znowu zwiesil sie permanentnie przy wyszukiwaniu nagrywarki dodam ze mam podlaczone pod IDE 1 HDD pod IDE2 jako master nagrywarka TEAC'a 52x i jako slave DVD Pioneer kernel 2.6.8-1.512 ze zrodlami prosto z site'a fedory/ plyta Asus A7N8X Dlx prosze o jakakolwiek pomoc co z tym dalej poczac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Sierpień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2004 Gdzieś w sieci czytałem, że jądro 2.6.8 pozwala na pracę w k3b tylko z konta roota. Jak znajdę gdzie to było, to dam linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2004 http://www.linuxnews.pl/_news/2004/08/19/_..._long/2890.html http://hedera.linuxnews.pl/_forum/00/_defa...31.html#id33416 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maq96 Napisano Sierpień 25, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2004 dzieki, to dosyc ciekawe, jednak nie rozwiazuje to mojego problemu bowiem przy odpalaniu z roota (z konta (_root'a_ → roota) ORT nawet nie przez su) tez sie wysypuje w momencie wyszukiwania napedow przy ekranie powitalnym k3b poproboje odpiac DVD ale poki co prosze o kolejne sugestie. cos podejrzewam ze pewnie diabel w jadrze siedzi chociaz zaznaczam ze nie wrzucalem SCSI Emulation for CD-ROM bo to jadro 2.6 i nie ma takiej potrzeby aha jezeli ktos nie ma problemu z odpaleniem ale z wypalaniem to ja dodaje kolejny link, sprawa ta sama jak w poscie gajownika http://www.fedoraforum.org/forum/showthrea...8&highlight=k3b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekz Napisano Sierpień 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2004 ja mialem taki problem z k3b nie chcialy uruchomic sie ustawienia k3b dopiero po chwilowym zalogowaniu sie na kde wszystko poszlo i moglem uzywac pod gnome ciekawe jak ktos nie ma kde to jak sie udaje skonfigurowac k3b co prawda wypala bez problemow tylko wyswietlal ze musze go skonfigurowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Sierpień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2004 (edytowane) Ja mam Gnome i nie mialem zadnych problemow (az sprawdzilem przed chwila czy sie uruchamia ). ---------------------- Uruchamiac sie uruchamia, ale wypalic nie da rady (nie wykrywa nagrywarki) Edytowane Sierpień 26, 2004 przez McGiwer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Sierpień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2004 Ja mam Gnome i nie mialem zadnych problemow (az sprawdzilem przed chwila czy sie uruchamia ). ---------------------- Uruchamiac sie uruchamia, ale wypalic nie da rady (nie wykrywa nagrywarki) Aż się wystraszyłem i odpaliłem - działa i wypala (ale faktycznie tylko z roota:() - jednak dobrze, że używam KDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maq96 Napisano Sierpień 27, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2004 ja mialem taki problem z k3b nie chcialy uruchomic sie ustawienia k3b dopiero po chwilowym zalogowaniu sie na kde wszystko poszlo i moglem uzywac pod gnome ciekawe jak ktos nie ma kde to jak sie udaje skonfigurowac k3b co prawda wypala bez problemow tylko wyswietlal ze musze go skonfigurowac faktycznie teraz dziala pomogla konfiguracja pod KDE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi