Logan76 Napisano Listopad 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2006 Naprawdę nie wiem już co robić, po załadowaniu mapy,itemów itd. w pierwszej sekundzie quake3 wiesza się, dźwięk wpada w pętlę. Trzeba wchodzić do konsoli potem "top" i kill quake3.x86(inaczej wisi).Bez dźwięku śmiga rewelacyjnie ale co to za gra? ;-( Moja karta dźwiękową : SB Live! 24-bit, z innymi programami wykorzystującymi dźwięk problemów na razie brak. Oto co próbowałem zrobić: nadałem prawa : "chmod o+rw /dev/dsp" w /etc/rc.d/rc.local dodałem: echo "quake3.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss echo "quake3.x86 0 0 disable" > /proc/asound/card0/pcm0c/oss próbowałem zabijać artsd wyłączałem system dzwiekowy w KDE....wszystko na nic. PS. W ET poradziłem sobie z obsługa dźwięku w powyższy sposób w Q3 nie daje rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koval_blazej Napisano Grudzień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2006 Miałem identyczny problem, występujący tak samo pod windowsem. Kiedyś dzialało, przesrtało, a karta dźwiękowa była wciąż ta sama, więc to raczej nie ona. Za to zmieniłem karte grafiki, z Voodoo3 na redeona 9200SE, więc moze, wbrew pozorom, to tu tkwi przyczyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Grudzień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2006 a ja mam problem z fc 6. Mam geforca 6600 i mam spore przeskoki w quaku, co chwile obraz sie zatrzymuje, i ponownie rusza ;/ nie wiem o co kamon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi