Skocz do zawartości

Torrenty

DeXter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie odnośnie torrentów. W domu mam odpalony serwer przez 24h na dobe wiec pomyślałem że zamiast sciagac na swoim kompie mogł bym to zrobić na serwerze ale jest pewien problem. Zainstalowałem niedawno FC6 i mam odrobinę za słaby sprzet żeby odpalić X-y. Czy jest możliwość żeby jakiś klient mógł działać w trybie tekstowym.

PS. Wczesniej miałem FC3 ale nie chciałbym wracać to starego systemu tylko dla samych X-ów. Posiadam Celerona 600, 128 RAM oraz grafike 32MB wiec moze wiecie czy FC5 lub 4 działał by na tym sprzecie z odpalonymi X-ami?

• 2 weeks later...

Witam jestem użytkownikiem Auroxa ale niestety stało się jak sie stało (przykro i tyle) w związku z tym pomocy postanowiłem poszukać u Was ponieważ jest to dystrybucja oparta na pakietach fc.

Zainstalowałem sobie ostatnio bittorrent i nakładkę gui ściągnąłem film i ... no właśnie jak posklejać te kawałki w jeden plik avi. Coś mi się zdaje że może cat albo join ale jaka jest cała składnia to za Chiny nie wiem.

Pozdrawiam i proszę o pomoc.

z tego co się orientuję to zaden z torrentów nie tworzy sobie zadnych tymczasowych plikow (jak robi to np aMule) tylko ma tworzenie przyrostowe (tak to sie nazywa??). zasadniczo jak juz skonczysz ściągać plik torrent (tzn ma 100%) to masz to co sciagales zasadniczo nie trzeba niczego laczyc... chyba, ze masz pliki rar (czeste w przypadku filmow) pliki maja koncowke .r01, .r02 itp i jest jeden plik, który ma końcówkę rar musisz rozpakować własnie jego. jeśli masz wszystkie pozostałe pliki to powinny pójść automatycznie. tylko, ze tak sie dzieje zarówno w windowsie jak i w we wszystkich innych systemach.

No tak naprawde to torrenta uzywam od kilku dni i dlatego nie mam zupelnie zadnego rozeznania, faktycznie to jest film i mam 46 kawalków spakowanych jako jfk232-Ja.Wam.Pokaze.r00 az do numeru jfk232-Ja.Wam.Pokaze.r46 i kawalek z rozszerzeniem .rar oraz plik tekstowy jfk232-Ja.Wam.Pokaze.sfv.

klikam na ten z rozszerzeniem rar daje rozpakuj tutaj i jest komunikat : Blad podczas próby otwarcia archiwum .Dodam ze obecna dystrybucja to Aurox 11.1, czyli pakiety fc5 i próbowalem rozpakowac zgodnie z porada za pomoca ARK. :lammer:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...