DeXter Napisano Listopad 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2006 Witam. Mam pytanie odnośnie torrentów. W domu mam odpalony serwer przez 24h na dobe wiec pomyślałem że zamiast sciagac na swoim kompie mogł bym to zrobić na serwerze ale jest pewien problem. Zainstalowałem niedawno FC6 i mam odrobinę za słaby sprzet żeby odpalić X-y. Czy jest możliwość żeby jakiś klient mógł działać w trybie tekstowym. PS. Wczesniej miałem FC3 ale nie chciałbym wracać to starego systemu tylko dla samych X-ów. Posiadam Celerona 600, 128 RAM oraz grafike 32MB wiec moze wiecie czy FC5 lub 4 działał by na tym sprzecie z odpalonymi X-ami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Listopad 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2006 sprawdzałeś rtorrent i bittorrent? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeXter Napisano Listopad 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2006 no własnie jeszcze nie prawde mowiac (_wogole_ → w ogóle) ORT nie znalem zadnych programow ktore mogly by dzialac w trybie tekstowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Listopad 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2006 to sprawdz bo to sa klienty wlasnie w trybie tekstowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Listopad 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2006 BTW - ed2k/Overnet tez ma bardzo ladnie dzialajacego klienta terminalowego... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzabcio Napisano Listopad 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2006 Nie przesadzaj, Xksy bez problemu odpalisz na takim sprzęcie. Inna sprawa to wybór środowiska graficznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pancelot Napisano Grudzień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2006 A daj jakies dla Xow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Grudzień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2006 azureus, bittorrent-gui, transmission Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Grudzień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2006 azureus azureusa to on na tamtym sprzęcie nie odpali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Grudzień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2006 azureusa to on na tamtym sprzęcie nie odpali ja pisalem dla pancelota a posta z konfiguracja sprzetowa pisal DeXter zakladam, ze pancelot odswiezyl temat i chcial sie listę klientów pod Xy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zontag679 Napisano Grudzień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2006 Witam jestem użytkownikiem Auroxa ale niestety stało się jak sie stało (przykro i tyle) w związku z tym pomocy postanowiłem poszukać u Was ponieważ jest to dystrybucja oparta na pakietach fc. Zainstalowałem sobie ostatnio bittorrent i nakładkę gui ściągnąłem film i ... no właśnie jak posklejać te kawałki w jeden plik avi. Coś mi się zdaje że może cat albo join ale jaka jest cała składnia to za Chiny nie wiem. Pozdrawiam i proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Grudzień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2006 spakowane plikiw RAR?? Jeżeli tak to rozpakowujesz pierwszy plk a reszta rozpakuje się automatycznie i powstanie ci jeden plik (kawałek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Grudzień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2006 z tego co się orientuję to zaden z torrentów nie tworzy sobie zadnych tymczasowych plikow (jak robi to np aMule) tylko ma tworzenie przyrostowe (tak to sie nazywa??). zasadniczo jak juz skonczysz ściągać plik torrent (tzn ma 100%) to masz to co sciagales zasadniczo nie trzeba niczego laczyc... chyba, ze masz pliki rar (czeste w przypadku filmow) pliki maja koncowke .r01, .r02 itp i jest jeden plik, który ma końcówkę rar musisz rozpakować własnie jego. jeśli masz wszystkie pozostałe pliki to powinny pójść automatycznie. tylko, ze tak sie dzieje zarówno w windowsie jak i w we wszystkich innych systemach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zontag679 Napisano Grudzień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2006 No tak naprawde to torrenta uzywam od kilku dni i dlatego nie mam zupelnie zadnego rozeznania, faktycznie to jest film i mam 46 kawalków spakowanych jako jfk232-Ja.Wam.Pokaze.r00 az do numeru jfk232-Ja.Wam.Pokaze.r46 i kawalek z rozszerzeniem .rar oraz plik tekstowy jfk232-Ja.Wam.Pokaze.sfv. klikam na ten z rozszerzeniem rar daje rozpakuj tutaj i jest komunikat : Blad podczas próby otwarcia archiwum .Dodam ze obecna dystrybucja to Aurox 11.1, czyli pakiety fc5 i próbowalem rozpakowac zgodnie z porada za pomoca ARK. :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Grudzień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2006 nie wiem jak w Auroxie ale w FC rary nie sa obsługiwane od razu/domyślnie ...trzeba doinstalować z livny i dziala to dziala normalnie spod "zarządcy archiwów" pierwszy plik jest z rozszezeniem .rar . sfv to sumy kontrolne (nie wiem jak sie sprawdza pod linuksem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi