mincecore Napisano Listopad 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2006 Witam! mam taki problem, zainstalowalem fedorke 6 na laptopie della model b130. wszystko w gruncie rzeczy jest ok, poza ostrością obrazu. jest bardzo słaba, wręcz dokuczająca dla oczu. Na pc-cie mam zainstowana fc4 i wszystko jest ok. To wina matrycy w laptopie? jakby ktos mial juz wczsniej podobny problem to bede wdzieczny za jakies wskazówki! pozdrowienia dla uczestnikow forum!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Listopad 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2006 nie wiem co to za model... ale masz ustawioną optymalną dla danej matrycy rozdzielczość ekranu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mincecore Napisano Listopad 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2006 nie wiem co to za model... ale masz ustawioną optymalną dla danej matrycy rozdzielczość ekranu? tak rozdzielczość mam ustawiona optymalną, model karty to: INTEL 915gm/GMS, 910 gml Express Chopset Family Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyku Napisano Listopad 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 witam ja ma dell latitude d610 i ten sam problem , jeśli chodzi o (_linuxa_ → Linuksa) ORT to dopiero raczkuję i bardzo proszę o wyrozumiałość , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Listopad 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2006 na monitorach LCD w tym rowniez na matrycach notebookowych powino sie uzywac rozdzielczosni natywnych danej matrycy, a wielkosci paskow, czcioni itp. regulowac programowo sprawdzcie czy uzwyacie rozdzielczosci natywnych matrycy, jezeli nie to ustawcie w pliku xorg.conf, jezeli tak i nadal macie to samo, wklejcie tutaj swoje xorg.conf (uzywajac CODEBOX), Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mincecore Napisano Listopad 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2006 Witam, oto moj wpis xorg.conf Wedłyg prodcenta moja matryca optymalnie pracyje na 1200X800 # Xorg configuration created by system-config-display Section "ServerLayout" Identifier "single head configuration" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" InputDevice "Synaptics" "CorePointer" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Synaptics" Driver "synaptics" Option "Device" "/dev/input/mice" Option "Protocol" "auto-dev" Option "Emulate3Buttons" "yes" EndSection Section "Monitor" ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC: ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC: Identifier "Monitor0" ModelName "LCD Panel 1280x800" ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC: HorizSync 31.5 - 67.0 VertRefresh 50.0 - 75.0 Option "dpms" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "i810" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" Monitor "Monitor0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 Modes "1280x800" EndSubSection EndSection Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mincecore Napisano Styczeń 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2007 nie czekając na odpowiedź na tym forum udało mi się odnaleźć rozwiązanie tego problemu. Gdyby ktoś miał podobny problem to zapraszam do odwiedzenia strony: http://www.hep.phy.cam.ac.uk/~lester/Dell_Inspiron_1300/ pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi