Crow Napisano Listopad 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2006 Witam wszystkich:) Mam dotyczacego bledu pojawiajacego sie podczas ladownaia systemu (FC6), otóz nie bardzo wiem co oznacza komunikat: Error inserting acpi_cpufreq (/lib/modules/2.6.18-1.2849.fc6/kernel/arch/i386/kernel/cpu/cpufreq/acpi-cpufreq.ko): No such defice oraz kompletnie nie wiem jak rozwiazac ten problem oraz jaki ma on wplywa na dzialanie systemu Z góry dzieki za wszelkie porady. jakby komus sie chcialo to moze do mnie napisac na [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trOcu Napisano Listopad 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 ACPI (ang. Advanced Configuration and Power Interface), zaawansowany interfejs zarzadzania konfiguracja i energia – otwarty standard opracowany przez firmy HP, Intel, Microsoft, Phoenix i Toshiba. ACPI zwieksza mozliwosci zarzadzania energia oferowane przez wczesniejsze rozwiazanie APM. Umozliwia systemowi operacyjnemu kontrolowanie ilosci energii dostarczanej do poszczególnych urzadzen komputera (napedu CD-ROM, twardego dysku i urzadzen peryferyjnych) i, podobnie jak APM, umozliwia ich wylaczanie, gdy nie sa uzywane a konieczne jest oszczedzanie energii. Cytat z Wikipedii -> ACPI Czyli sledzi prace jaka wykonuje procek i w razie braku zapotrzebowania na moc obliczeniowa obniza jego parametry. Sprawdz w Bios'ie lub manualu do plyty, czy obsluguje ona ten interfejs. Jesli nie to nie musisz przejmowac sie tym komunikatem, poniewaz nie ma on wplywu na dzialanie Twojego systemu. Tak mi sie przynajmnie wydaje, ale moge sie mylic Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi