stars Napisano Listopad 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2006 No witam i (_odrazu_ → od razu) ORT mówie ze ze mnie noob ;] Czyli nowy i właśnie mam zamiar się przeżucać na linuksa ;] i pytanie proste jak w opisie czy fedora core 6 obsługuje tą drukarke ip1500 chodzi mi o to czy w czasie instalacji da się ją wybrać jako opcjonalna czy trzeba będzie się grzebać z sciąganiem sterowników i instalowaniem ich co dla mnie jako nowego jest kosmos hehehe a zależało by mi na tym wiedzieć zanim zaczne instalować bo ze mnie student a potrzeba mi do drukowania prac a dla nowego instalowanie czego kolwiek na linuksa to kosmos i bajka ;] jeśli sie nie ma kolegi który przyjdzie i pokaże i pomocnej dłoni udzieli ;/ :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Listopad 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 Po zainstalowaniu core6 przy pierwszym uruchomieniu wejdz w CENTRUM STEROWANIA - URZADZENIA PERYFERYJNE - DRUKARKI - tryb administratora i poszukaj czy twój model jest na liscie . Wtedy konfiguracja jest bardzo prosta Jesli twego modelu nie bedzie na liscie to wtedy czeka cie niestety poszukiwanie sterowników i potem ich kompilowanie ze źródeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stars Napisano Listopad 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 Właśnie chodzi mi o to czy może ktoś to sprawidzić to wiele czasu nie zajmuje czy moze ktoś pomoże mi ???? Bo jeśli są mam problem z głowy ale chce to wiedzieć przed instalacją ???! ;] help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Listopad 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 A jakiej to jest firmy bo okreslenie 'ip' nic mi nie mówi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Listopad 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 @DAREK WL. marke masz w temacie... zresztą... wrzuc ip1500 w google, to się dowiesz nawet więcej niż potrzebujesz wiedzieć... @stars miałem problemy z instalacją tej drukarki, poszukaj wątków na forum, albo ogólnie na googlach wątpie żebyś ją tak lajtowo zainstalował, w FC5 kombinowało się ze sterami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek1 Napisano Listopad 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2006 Na stronie producenta są sterowniki pod SUSE. Ja mam tą drukarkę i zainstalowane owe sterowniki. Śmiga pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeaceLover Napisano Grudzień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2006 Nom...trza kombinowac ze sterami heh tak to bywa >_> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbsiu Napisano Luty 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2007 Ehh... Chciałem się przesiąść z Ubuntu na Fedorę, ale czuję że to nie wypali Potrzebna mi jest drukarka, a tylko na debianie są sterowniki P.s. Na oficjalnej stronie Canona są sterowniki do susa, ale powiem WPROST, że one nie działają Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Luty 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2007 stery od Canona działają, najprościej... sciągnij je i postępuj tak jak jest w tym manualu napisane, później tylko będziesz musiał wbić się przez przeglądarkę na http://localhost:631, usunąć tą, którą dodałeś wcześniej i dodać jescze raz odpowiedni model (nie pamiętam detali, bo robiłem to bardzo dawno temu) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Luty 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2007 a czy sterowniki z iP1500 będą działać dla drukarki iP1200?? Szukałem troche tych sterów ale ni cholery... nie ma jej w CUPS :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Luty 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2007 a czy sterowniki z iP1500 beda dzialac dla drukarki iP1200??nie wiem, mozesz to sprawdzic, ale obawiam sie, ze nie beda dzialaly.. przeszukalem net, ale faktycznie: 1) canon nie udostepnia sterowników do tego urzadzenia na systemy linuksowe 2) standardowo mozesz uzyc turboprinta - http://www.turboprint.info/, przeczytaj ten post: http://www.turboprint.info/support/viewtop...b152d2751dd8ff9 to jeszcze dobry cytat z jakiejs listy mailingowej: > i think i will finish it by selling the canon and buyin and hp, im sorry for > canon and others, but if they continue with only windows support or releasing a > driver 1000 years after the printer is on sale they will lose more than one > client ... a szkoda, bo canon robi bardzo dobre urzadzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekg4018 Napisano Luty 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2007 W tym dziale http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...p;hl=turboprint masz opisane jak zainstalowac Canona ze sterownikami TurboPrint, mozna tylko 300dpi, przy wiekszej rozdzielczosci drukuje logo i psuje wydruk. Jakie Canony dzialaja jest opisane na stronie TurboPrint, te z gwiazdkami nawet przy 300dpi drukuja logo, by nie drukowaly nalezy wykupic licencje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi