netpr Napisano Listopad 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 Potrzeba mi jakowyś skrypt startowy do odpalania wpa_supplicanta na starcie systemu, potrzebny jakiś pomysł, widziałem na forum jakiś jeden na ndiswrappera, ale może może ktoś ma lepsze rozwiązanie i prostsze Parkę wzmianek co w nim musi być. Musi być komenda startowa do wpa_supplicanta mniej więcej tak: wpa_supplicant -Dmadwifi -iaht0 -c/etc/moj.conf -B po tym musi startować dhcp czyli dhclient ath0 , to musi automatycznie ruszać ze startem systemu, a przy zamykani sytemu żeby automatycznie poszło pkill wpa_supplicant, mniej więcej do tego potrzeba mi pomysłu, nie koniecznie to musi być skrypt, wystarczy informacja gdzie to umieścić aby dwa pierwsze polecenia odpalały ze startem systemu, ostatnie z zamykaniem systemu. Konstuktywne pomysły mile widziane i jeśli można prosić to fast, za długo było babrania się z ustawieniami tego aby jeszcze nie wiadomo ile czasu tracić na kombinowanie co źle idzie, więc jak ktoś miał doświadczenie na fc6 z własnoręczny automatem startowym pomysł mile widziany , za jakiś czas jak zbiorę do kupy all informacje na temat użytych poleceń powstanie mała łopatologia, z wypocin dwóch osób, na temat dwl-g520+madwifi+wpa_supplicant, Chwilowo jedna jeszcze z tą ostatnią przeszkodą trzeba się uporać więc pomoc mile widziana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi