bisz Napisano Listopad 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 uzywalem juz gnome-commandera 10000 razy wczesniej na nowej instalce fc4 przyszlo mi go instalowac, wiec jedziem i mam : [root@marek fedora]# rpm -i gnome-commander-1.2.1-1.i686.rpm błąd: Niespełnione zależności: libc.so.6(GLIBC_2.4) jest wymagany przez gnome-commander-1.2.1-1.i686 [root@marek fedora]# whereis libc.so.6 libc.so: /lib/libc.so.6 /usr/lib/libc.so [root@marek fedora]# jak widac plik posiadam, wiec o co u licha chodzi tym razem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Listopad 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 Rozumiem, że ten gnome-commander...rpm to najnowszy pakiet jaki może być?? Jeśli tak, to potrzebuje również najnowszego glibca. Co za tym idzie, zaktualizuj tą FC4 albo zainstaluj FC6... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bisz Napisano Listopad 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 ten commander dzialal mi juz na fc4 od niepamietam kiedy, glibca najnowszego mam a przesiadka na fc6 nie wchodzi w grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bisz Napisano Listopad 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2006 tak sobie szukalem, znalazlem zrodla do glibc 2.4, oraz poradnik co do starszej wesji jak to robic (link http://ks.lublin.pl/art.php?id=013), a sprawdzalem ze moje to jakos 2,3 z hakiem, moze powinienem sprobowac skompilowac i zainstalowac tego nowszego? ale do konca nie wiem czy w ten sposob czegos nie sknocę i system znow nie wstanie... jak sadzicie, jest sens to robic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi