yakubek Napisano Listopad 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2006 Czy jest możliwośc zainstalowania na FC4 lub FC5 starszych wersji oprogramowania przeznaczonych dla niższych wercji Fedory. Chdzi mi glownie o httpd php i mysql. Niedawno instalowalem Fedore4 i na niej chciałem doinstalowac bazę danych mysql-3.23 z rpm. Wersja ta jest standardowo instalowana na FC3 a ja chciałbym mieć ja na nowszej wersji FC. Podczas instalacji okazało sie że musze doinstalować jeszcze inne rpm-y co zrobiłem, problem pojawił jednak z jedną paczką nie pamietam jednak jej nazwy, paczkę tą zaciagałem i instalowałem co potwierdzał system i nie wypisywał żadnych błędów ani zalerzności jednak mysql-3.23 nie instalował się ponieważ potrzebował ciagle paczuszki rpm którą już instalowałem. Historia powtarzała sie tak bez końca i odpuściłem sobie instalkę na FC4. Czy waszym zdaniem można to zrobić, wiem ze ktos powie a dlaczego nie chce najnowszej wersji httpd php i mysql, wiec mowie ze w wersjach mysql 4.x.x sa problemy z kodowaniem polskich znaków czego nie ma w wersjach 3.x.x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakubek Napisano Grudzień 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 Brak odpowiedzi traktuję jako "Nie da się zainstalować" ... Szkoda :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Grudzień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 Może lepiej spróbuj rozwiązać problemy z polskimi znakami w najnowszych wersjach mysql i php? Z czym miałeś problem? Pozdrowienia, andrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakubek Napisano Grudzień 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 No wlasnie jest problem z kodowaniem, w niektorych skryptach wystarczylo tylko dodac odpowiedni wpis i bylo po problemie. Jednak jak mam ciagle walczyc z kazdym skryptem i z roznym efektem to wole albo FC3 albo jak do tej pory NND Freesco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi