naglfar Napisano Listopad 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2006 Od kilki dni mam FC6, środowisko graficzne chodzi szybko (Athlon 1.6; 768 ram; glxgears 2500fps), jednak nie wiem dlaczego strasznie mulą mi przeglądarki internetowe. Sprawdzałem Firefoxa i Opere, zmienianie zakładki trwa prawie sekundę, a przy przewijaniu stron ekran okropnie skacze. Wyłączenie rozmywania czcionek niczego nie zmieniło, inne programy nie mają takich problemów. Nie znalazłem tematu o podobnym problemie, jak temu zaradzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WiLsOn Napisano Listopad 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2006 to sie dzieje tylko w przypadku przegladarek internetowych ? sprawdz moze co sie stanie jak zamiast domeny podasz adres IP serwera... mialem podobny problem. U mnie chodzilo o zmiane DNSow bo te z neostradki sa troche dziwne... niby pokazuje ping 40 ms lecz tak naprawde czekalem jak na zbawienie zanim rozszyfruje adres strony/irc/etc., zeby zmienic DNSy musisz podac nowy nameserver w pliku /etc/resolv.conf jako root: kwrite /etc/resolv.conf w pierwszej linijce nameserver gdzie jest podany adres serwera DNS podaj alternatywny. listy DNSow mozesz poszukac w internecie. (jesli masz router moze byc podany Twoj sieciowy adres IP w tym przypadku zmien to na adres servera DNS). Jesli to jednak nie ten problem poszukaj w internecie opisu jak przyspieszyc firefoxa. jest kilka toturiali do tego. (chodzi o konfiguracje z about:config ) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Listopad 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2006 DNSy na pierwszy ogien. Mam to samo i to w gorszej, bo złożonej wersji(zresztą wiecie jakiej ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naglfar Napisano Grudzień 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2006 Nie chodzi o to ze internet chodzi wolno, tylko o to, ze przegladarka dziala wolno - przy zmienianiu zakladek, przewijaniu zawartosci stron, itp. Chyba ustalilem w czym lezy problem. Gdy mam wlaczone Desktop Effects, zwykle srodowisko graficzne smiga, ale czasami zaczyna mulic po kilka fps, natomiast przegladarki i inne przewijane listy mula caly czas. Pewnie mam jakis problem ze sterownikami do mojego Radeona 9800, bo przy glxgears wyskakuje mi blad "3D driver claims to not support visual 0x4b", ale to juz nie problem na ten temat, pewnie sobie poradze z jakims faq. W kazdym razie wylaczenie Desktop Effects sprawia ze przeglarki zaczynaja chodzic ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Grudzień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2006 Osobiście także mi strasznie muliło na standardowym compizie. Aktualizacja systemu pomogła(nowa kompilacja compiza). Można także compiza zamienić na beryla: yum install beryl-gnome yum install beryl-kde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Satori Napisano Styczeń 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2007 mialem to samo, problemem bylo mulace XORG ktore zjadalo procka, ALE! tylko kiedy odpalony byl firefox...zmiana na opere pomogla S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi