Skocz do zawartości

Firefox W F6

Mr P

Rekomendowane odpowiedzi

mianowicie mam takie zmartwienie....

mam swiezutka instalke Fedora 6.....

podstgawową w stylu dalej, dalej dalej...... w innych konfiguracja wystepowal jakis krytyczny wyjatek i instalacja było przymusowo przerywana... ale pomijam ten fakt, udalo mi sie postawic ten system

problem zwiazany jest z jedyna i domysla przegladarka w systemie FireFox'em

test dzialania internetu sprawdzielem poprzez probe wejscia na google.pl... z przykroscia stwierdzilem ze sie nie udalo.. problemem było polaczenie z serwerem www. jezeli chodzi o DNS to bryka.. ping do google.pl jest ok...

proces otwierania strony konczy sie na "laczenei z google.pl"....

a dla przykladu wp.pl, poczta.wp.pl, to forum sa dostepne bez problemu... stronki smigaaja

nie wierze ze serwer najwiekszej i najlepszej wyszukiwarki nie jest teraz dostepny...

co moze byc problemem ze niektore storny www, juz po rozwiazaniu ich nazw DNS na IP nie przeprowadzaja komunikacji [jak np google.pl] a inne tak [fedora.pl, wp.pl]...

prosze o jakas podpowiedz

domysla instalacja graficzna.... bez zadnych zmian

to co napisałem to bełkot...

mozliwe :D nie mowie ze nie

firefox nie jest domyślną przeglądarką...

w gornym pasku menu wybierasz ikone kuli ziemskiej, uruchamia sie przegladarka, nie zgadniesz co, mozilla fireox....

jakie masz rodowisko graf.?

domysle z instalacji, nie kde...

w celu uproszczenia mojego blekotu

1. uruchamiam przegladarke

2. wpisuje w polu adresu: www.google.pl

3. w pasku statusu mam kolejne kroki

- uzyskiwanie adresu www.google.pl

- laczenie z google.pl

..... okres oczekiwania

4. pojawia sie na oknie napis: poloczenie resetowane, serwer odpowiada zbyt wolno..... google?!?!!? niemozliwe

a jezeli chodzi o np stronke fedora.pl to chwila moment i jestem.. i pisze ten tekst na forum

gdzie moze byc problem?

bo nie tylko google mi nie odpowiadaja....

czy taraz jest troche jasniej?

firefox nie jest domyslna przegladarka...

w gornym pasku menu wybierasz ikone kuli ziemskiej, uruchamia sie przegladarka, nie zgadniesz co, mozilla fireox....

1. to nie swiadczy o tym, ze jest domyslna przegladarka

2. masz chyba srodowisko gr. gnome...

3. czy spróbowales na innych przegladarkach internetowych?? (wystarczy ze wlaczysz folder home i wpiszesz adres strony w twoim przypadku www.google.pl)

4. sprawdz, czy mozesz cos wyszukac przez google (chodzi mi o firefoxa, masz tam po prawej kolo pasku adresu wyszukiwarke... wpisz i zobacz czy sie polaczy z google.

5. Zrób update systemu: w konsoli wpisujesz: "su -", potem haslo root, a potem: "yum update"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...