@Kamills Napisano Grudzień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2006 Mam pytanie mam Windows XP, FC6 i czy moge doinstalowac MAC OS? A po 2 czy mac os jest za darmo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Grudzień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2006 Nie wiem czy Mac OS nie dziala tylko na komputerach firmy Apple... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Grudzień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2006 Mac działa także na "normalnych" pc...ale trzeba mieć procesor Intela z obsługą jakiejś technologii..na amd nie ruszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Grudzień 3, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2006 mam proc intela a czy mac jest płatny a jak nie to skąd ściągnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Grudzień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2006 Jeżeli chodzi o MacOS to wszystkie wersje do wersji 8 zostały upublicznione za darmo i są dostępne na stronach Apple(wesje dla procesorów Motorolli i PowerPC). Natomiast MacOS 9 i MacOS X są płatnymi systemami. Co do instalacji systemu OS X. Potrzebujemy maszyny, która obsługuje 64 bity i rozkazy SSE2 i SSE3. Te drugie są potrzebne do emulacji rozkazów PowerPC dla starszych aplikacji. Procesory które obsługują MacOS X to w skrócie: Athlon 64, Intel Core Solo, Intel Core Duo, Pentium D (chyba nie wszystkie modele). Celerony i Semprony odpadają. Więcej informacji: http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Grudzień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2006 poprawka: najstarsza płatna wersja Mac OSa to 7.6. Można ściągnąć 7.0 z nieoficjalnych stron, aktualizacja do 7.5.3, a potem do 7.5.5<- najnowsza darmowa wersja. Po drugie: procesor dla osx86 nie musi być 64 bitowy i mieć obsługę SSE3. Pention 4 obsługuje osx86* *osx86 - nazwa Mac OS X na kompach innych, niż Apple z prockiem intel-compatybile. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi