suchyxxx Napisano Grudzień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2006 Witam.Mam pytanie a w zasadzie 4 pytania : 1.Jak zmusic aby creative cam vista + dzialala na fedorce? W Kubuntu i suse dziala natomiast w ubuntu i fedorce nie-czyzby kde mial wsparcie dla kamerek? 2.Jak zainstalowac flash plugin? klikam aby zainstalowal w ff plugin i instaluje ale flasha nadal nie ma Manualnie tez probowalem podajac sciezke do ff ale nic nie dalo 3.Jak rozpakuje ff 2.0 do usr/lib to nie mam zadnych wtyczek i jak zrobic aby np. amarok odtwarzal multimedia w ff? albo acrobat reader czytal pdfy w ff? dodam ze amarok ma obsluge znanych formatow bo zainstalowalem wszystkie kodeki tylko jak zmusic aby ff odtwarzal filmy,muze z amaroka albo real playera? 4.jak przejsc w tryb textowy aby tryb graficzny nie dzialal? Wpisuje init 3 w graficznym i nic... jak przejde do konsoli alt+f1 albo f2 i wpisuje init 3 to sie zawiesza.chodzi mi o ten tryb bo chce updatowac kde i inne rzeczy z yuma w sposob bezpieczny czyli nie w trybie graficznym Bardzo prosze o jakakolwiek pomoc-dzieki aha i dlaczego w gnome ff ma ladne czcionki a w kde czcionki sa okropne,niewygladzone i cienkie? ktos wie jak w ff zmienic czcionki na bardzo ladne? w samym ff zmienialem czcionki ale nie ma tam ladnych:/ czy jest jakas paczka z pluginem amaroka do ff?I jak ukryc jakis plik w kde? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Grudzień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2006 AD. 2 : http://adios.pl.googlepages.com/home#flash AD. 3 : http://adiospl.wordpress.com/2006/11/30/fi...fedorze-core-6/ http://adios.pl.googlepages.com/home#java AD. 4 : W grubie bootloaderze podczas uruchamiania komputera na odpowiednim wpisie (jądrze) dajesz c albo e, (nie pamiętam) i dopisujesz "3" na końcu. Wtedy zatwierdzisz tą edycję i zbootujesz odpowiednie jądro (na dole ekranu bootowania wszystko pisze...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchyxxx Napisano Grudzień 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2006 dziekuje:) Tylko ze bardziej interesuje mnie kde i mplayer czy amarok a nie rhytmbox czy jakis glupi totem.I nadal nie wiem jak zrobic aby ff odtwarzal mi pliki multimedialne bo co z tego ze mam kodeki,amaroka,mplayera jak w ff wpisze about:plugins i nic nie ma z wyjatkiem flasha i javy;ddd Co do gnome to sie zrazilem - nie chodzi o to ze trudny ale niewygodny jak dla mnie i zbyt taki szary nawet po zmianie stylu czy ikon.poprostu mi nie pasi i juz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Grudzień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2006 Mój poradnik odnosi się do standardowej instalacji FC, więc tylko GNOME Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchyxxx Napisano Grudzień 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2006 Mój poradnik odnosi się do standardowej instalacji FC, więc tylko GNOME To jakby ktos mogl cos poradzic biorac pod uwage ze pracuje pod kde to wielkie dzieki z gory:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PyraQ Napisano Grudzień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2006 1.Jak zmusic aby creative cam vista + dzialala na fedorce? W Kubuntu i suse dziala natomiast w ubuntu i fedorce nie-czyzby kde mial wsparcie dla kamerek? Nie wiem czy to jest możliwe ale grzebałem po wielu forach i sam kombinowałem, niestety nie uruchomiła mi sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi