Lukasz69 Napisano Grudzień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2006 Witam! Moze ktos mi pomoze bo juz dlugo sie mecze z tym problemem. Mam siec - 3 kompy podlaczane do routera 2x WIN XP no i moj Linux(FC 6). Drukarka jest na kompie z WIN XP. Na (_linuxie_ → Linuksie) ORT skonfigurowalem sambe i probuje cups. Niby Linux widzi drukarke i gdy daje wyslanie pliku do druku to wysyla ale nie drukuje. Popatrzylem na liste zadan drukarki pod Win i okazalo sie ze drukowanie sie zawiesza (pisze ze sie drukuje ale lampka miga ale papieru nie bierze). Jak cos napisze w KWrite (jakies bazgroly litery w jednym wierszu) i dam to do druku to w liscie zadan widze ten plik i on ma rozmiaz 4 MB (troche duzo). Typ danych tego pliku jest RAW. Nie wiem co trzeba jeszcze zrobic by drukarka pod winda drukowala pliki z mojego (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Drukarka to HP PSC 1215. Wrecz blagam o pomoc bo juz nie wiem co robie zle. Pozdrawiam. Z tym domyslnym typem danych to w Windowsie mozna zmienic ale dalej mnie intryguje ze plik ktory wysylam pod Linuxem wazy 21k a po dotarciu do Windy ma az 2MB. Sadze ze tutaj jest jakis problem ale nie wiem jak go rozwiazac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi