murcin Napisano Grudzień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2006 WITAM.... przesiadłem się na FC6 i napotkałem problem z mplayerem;/ zainstalowany przez yuma, włączę film to jest OK, ale gdy chcę powiększyć to obraz zostaje taki sam. Podobnie się dzieje gdy daje na pełen ekran- obraz mały... próbowałem zmienić opcje Video, jednak połowa z nich nie działa a dwie działają jednak gdy zwiększam obraz to "zwalnia" film a dźwięk normalne a gdy zmniejszę obraz to przyśpiesza.... nie sądzę by to była wina kompa gdyż mam trochę mocny i raczej ta opcja odpada. Jak ktoś ma jakiś sposób, specjalne kodeki albo wtyczki to proszę o pomoc;) z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Grudzień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2006 u mnie pomogła opcja: mplayer -vo sdl xxxxx Na FC5 z kmod-fglrx nie miałem z tym problemów, nie musiałem w ogóle kombinować. Po zainstalowaniu sterów kmod-fglrx na FC6 nie do końca jest okej - aplikacje w trybie fullscree zachowują się podobnie, tzn. nie przełączają się w fullscreen - obraz pozostaje tej samej wielkości, tylko tło jest czarne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murcin Napisano Grudzień 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2006 no w sumie by to działało, gdyby nie fakt że uruchamiam wszystko w gui.... włączanie każdego filmu przez konsole jest trochę uporczywe... przynajmniej dla mnie. Mam nadzieje że się da ustawić w mplayerze na stałe taką opcje i ktoś wie jak......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Grudzień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2006 kiedys tez mialem tak, ze w fullscreen byl tylko maly obrazek na srodku a tlo czarne... pomoglo wywalenie katalogu .mplayer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murcin Napisano Styczeń 3, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2007 no niestety nie pomogło wywalenie tego folderu:( chyba że ktoś zna jakiś inny godny polecenia programik do oglądania video?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2007 chyba że ktoś zna jakiś inny godny polecenia programik do oglądania video?? vlc znany takze jako videolan i videolan-client lub klasyka - xine. Oba sa w repozytoriach Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murcin Napisano Styczeń 4, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2007 No właśnie sprawdzić sobie chciałem Xine, i po włączeniu programu jak i jakiegokolwiek filmu wyskakuje mi Brak odpowiedniej wtyczki wejścia obsługi...... rozumiem że brakuje jakiegoś kodeka albo czegoś takiego.... tylko skąd i jak go znaleźć ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi