lszk Napisano Luty 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2004 Po wpisaniu: ./configure --language=pl --enable-gui wyskakuje: Error: The GUI requires GTK devel packages (which were not found). Co z tym fantem zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2004 musisz doinstalowac paczke developerska z plytki z Fedorka... paczka nazywa sie gtk+-jakiś_tam_numer.rpm, ew. może brakować jeszcze jakichś... zainstaluje sobie XFree86-devel, libogg-devel, libvorbis-devel i powinno chulac... u mnie tak zadzialalo, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikosz Napisano Luty 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2004 polskie litery nie sa wyswietlane gdy uzyjesz opcji --language-pl pod gui osobiscie radzil bym zainstalowac mplayera bez tej opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2004 polskie litery nie sa wyswietlane gdy uzyjesz opcji --language-pl pod guiosobiscie radzil bym zainstalowac mplayera bez tej opcji Ale ta opcja zmienia napisy na polskie pod konsolą i oto mi chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikosz Napisano Luty 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2004 to znaczy po uzyciu tej opcji --language-pl bede sie cieszyl polskimi napisami tzn (napisy)? bez krzaków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2004 W mplayerze, czy w filmach? Pamiętem, że wszystkie napisy w mplayerze z angielskiego zrobiły się polskie (ale czy z polskimi krzaczkami?), a do odtwarzania filmów z pol. napisami musisz mieć polskie fonty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikosz Napisano Luty 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2004 wiem wiem ale nawet jak mam polskie fonty to i tak mam karzaki tam gdzie sa ogonki tam i sa krzaki:) pzd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2004 http://aed_221.webpark.pl/menu/mplayer.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikosz Napisano Luty 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2004 Dzieki mistrzu tego mi bylo trza pzd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 10, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2004 Właśnie go sobie skompilowałem i wszystko i mam błąd: New_Face failed. Maybe the font path is wrong. Please supply the text font file (~/.mplayer/subfont.ttf). I to nie zależnie czy go odpale przez uruchom->gmplayer czy z konsoli-jako zwykły tekstowy mplayer. Aha i pod konsolą nie ma polskich znaków. Jest jeszcze jeden błąd: Text jol. Ha ezt megerted, akkor neked nagyon jo a magyar tudasod, te. Ale tego już kompletnie nie kumam (no chyba że pierwszy wyraz ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2004 Witam to jest proste prubowalem pozbyc sie tego bledu bardzo dlugo ale rozwiazanie jest banalne niegdzie nawet nie moglem znales odpowiedzi na to:( wiec nie moze znalesc fontow mplayer:) fonty musza byc w /home/nazwa (_urzytkownika_ → użytkownika) ORT(twoja)/.mplayer/font tylko nie kopjuj trzcionki z folderem tylko zawartosc foldera nie wiem czy dobrze mnie zrozumiesz i dla pewnosci to samo zrob w .....tam gdzie zainstalowales/share/mplayer/font i powinienes sie tego pozbyc pzd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polo57 Napisano Luty 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2004 Skopiować trzeba czcionkę,którą się lubi np.z windowsa ale .ttf i skopiować do katalogu gdzie jest mplayer.Potem na hama trzeba zmienić nazwę tej czcionki na subfont.ttf Następnie w configu ustawić wielkość czcionki i kodowanie na cp1250. To wszystko i działa jak żyleta Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polo57 Napisano Luty 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2004 Przepraszam Panowie i być może Panie wejdźcie na tą stronkę. Spodoba się Wam.Jest tam wszystko po naszemu i na temat.http://aed_221.webpark.pl/menu/mplayer.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 11, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2004 No już się udało. Po odpaleniu z konsoli i przeanalizowaniu wpisów okazało się, że to dobrze mi znany błąd tylko w innym zapisie :shock: Teraz tylko musze sobie przypomnieć, w jakim pliku konfiguracyjnym ja to zmieniałem :cry: , bo nie chce mi się za kazdym razem w preferencjach zmieniać kodeka obrazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 11, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2004 Ach, znalazłem :!: :!: :!: W gui.conf wystarczyło zmienić wpis przy vo_driver na: vo_driver ="x11" I już wszystko hula. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi