apteryx_deb Napisano Grudzień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2006 Mam dysk Seagate 200 GB SATA 2 Nvidia nForce 4 4 X Chipset i podczas instalacji gdy dochodze do wyboru dysku niestety nie ma na liscie zadnego dysku. Na poczatku instalacji ładuje mi się sata_nv ( bynajmniej tak pisze "Load sata_nv"). Niestety to juz kolejny linux ktorego nie moge zainstalowac na nowym kompie !!!! Naprawde bede wdzieczny jesli ktos odpowie i mi pomoze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Grudzień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2006 potestowalbym opcje podczas startu instalki, czyli po linux opcje jadra: - pci=bios - ide=nodma - pnpbios=on - selinux=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikiws Napisano Grudzień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2006 gdzieś wyczytałem w necie, że z nforce 4 jest problem ze sterownikami bo są "zamknięte", dopiero w Nforce 5 sterowniki będą uwolnione - a tak nawiasem masz problem bo możesz nie zainstalować żadnego (_linuxa_ → Linuksa) ORT, ale spróbuj z Kubuntu 6.10 lub Mandriwa 2007, i oczywiście FC6.(u mnie na I965 jako jedyne się zainstalowały przez DVD na IDE). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medowlak Napisano Grudzień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2006 z opisu wynika że masz tylko jeden dysk, a może kiedyś bawileś sie w biosie opcjami z raidem, moglo coś tam zostac w ustawieniach i stąd problemy ja tak mialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medowlak Napisano Grudzień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2006 z opisu wynika że masz tylko jeden dysk, a może kiedyś bawileś sie w biosie opcjami z raidem, moglo coś tam zostac w ustawieniach i stąd problemy ja tak mialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi