twist Napisano Grudzień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2006 Witam! Dzis moj pierwszy raz na forum, wiec prosze o wyrozumialosc. Sam nie lubie zadawac glupich pytan, totez najpierw wole sprawdzic i wygooglowac co sie da. Tak tez zrobilem i tym razem, ale rece mi opadly. Uzywam FC5 z jadrem 2.6.18-1.2239.fc5-i686. Do rzeczy: mam kamerke Logitech QuickCam Communicate STX, jakis czas temu ze sterownikiem do niej byl spory problem, ale dzisiaj patrze: jest! Sciagnalem ze stronki http://mxhaard.free.fr/index.html sterownik gspcav1-20060925.tar.gz i robie to co znalazlem w readme (readme poprzedniej wersji sterownika-spca5xx, bo sciagnieta readme nie ma, ale gdyby miala byloby pewnie podobnie...make, make install). make: make -C /lib/modules/`uname -r`/build SUBDIRS=/home/tomek/aaa kamera/gspcav1-200 60925 CC=cc modules make[1]: Entering directory `/usr/src/kernels/2.6.18-1.2239.fc5-i686' make[1]: *** Brak reguł do wykonania obiektu `kamera/gspcav1-20060925'. Stop. make[1]: Leaving directory `/usr/src/kernels/2.6.18-1.2239.fc5-i686' make: *** [default] Błąd 2 , ...szukalem gdzie moglem... mysle, moze ten make jakis lewy, moze apgrejdu mu trzeba... ale nic kyum mowi, ze zainstalowane i wszystko gra. To ja szukas moze co w zrodlach jarda nie tak... ale taki madry to ja nie jestem, co znalazlem w readme do sterownika, to sprawdzilem, wszystko jakby w pozadku. To czyli o co z tymi regulami chodzi? Jesli cos nie jasno napisalem, to prosze pytac, chetnie doprecyzuje. Za pomoc dzieki z gory Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w.tabin Napisano Listopad 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2007 ........ make: make -C /lib/modules/`uname -r`/build SUBDIRS=/home/tomek/aaa kamera/gspcav1-200 60925 CC=cc modules make[1]: Entering directory `/usr/src/kernels/2.6.18-1.2239.fc5-i686' make[1]: *** Brak reguł do wykonania obiektu `kamera/gspcav1-20060925'. Stop. make[1]: Leaving directory `/usr/src/kernels/2.6.18-1.2239.fc5-i686' make: *** [default] Błąd 2 , .......... Ta odpowiedź może być już nieaktualna, ale piszę na wszelki wypadek. Myślę, że brakuje Ci źródeł kernela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi