MitS Napisano Grudzień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2006 Witam! mam dość duży problem bo nie mogę sobie skonfigurowac internetu na laptopie. Chodzi mi oczywiście o iplusa. Robiłem wszystko jak na tej stronie: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...65&hl=iplus ale problemy sie zaczynają już po wydaniu komendy dmesg gdyż wywala mi takie coś: ohci_hdc 0000:00:03:0:wakeip usb 1-2: new full speed USB device using ohci_hcd and address 5 usb 1-2: configuration #1 chosen from 1 choice i niestety w katalogu /dev/ nie ma czegoś takiego jak: ohci_hcd a jak wpisze w pliki konfiguracyjen: /dev/ttyS0 to też nie działa POMOCY!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Grudzień 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 Dodam iż problem polega na tym iż w katalogu /dev nie powstaje żadne odniesienie do urządzenia typu ttyS0 / ttyUSB itp Bo brakuje mi tylko tego dniesienia bym mógł uruchomić iplusa... Ma ktoś pomysł jak je uzyskać ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzy11 Napisano Grudzień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2006 a nie pisze nic poniżej poza tym??? "ohci_hdc 0000:00:03:0:wakeip usb 1-2: new full speed USB device using ohci_hcd and address 5 usb 1-2: configuration #1 chosen from 1 choice " bo mi to wygląda na pierwszą część informacji. Przykładowo po wpięciu do usb pendriv'a: "usb 3-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 2 usb 3-2: configuration #1 chosen from 1 choice SCSI subsystem initialized Initializing USB Mass Storage driver... scsi0 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices usb-storage: device found at 2 usb-storage: waiting for device to settle before scanning usbcore: registered new driver usb-storage USB Mass Storage support registered." I interfrejsem jest tutaj scsi0 ... gdyby wypisało iż przydzielono dowiązanie typu tty lub inne a nie było utworzone w /dev/ .... to można to zrobić ręcznie: http://www.bez-kabli.pl/sutra9669.html a jeśli nie wypisuje w dmesgu czegoś w stylu ttyS0 lub ttyUSB to może jajko nie oblsuguje tej karty. Wówczas zalecałbym uaktualnienie jądra bądź też pozostaje instalacja sterowników linuxowych (może producent jakieś stworzył). Istnieje również możliwość wykorzystania windowsowych przy pomocy programu ndiswrapper. Wybór należy do Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi