zgred Napisano Grudzień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2006 Witam. Uprzejmie proszę o podpowiedzi/wskazówki/linki czy erteefemy. Pyt. 1. Jak zmusić do (nie, nie do galopu - powiedzmy do kłusa...) powyższe żelastwo? Dokładniej, to jest to ATI Radeon 9000 PRO VIVO (f-my Mint, powered by ati, w Windzie przedstawia się jako excalibur, choć nim nie jest) - fglrx-y zainstalowane, np. "efekty pulpitu" chodzą, ale dość nieciekawie, np. przy włączonych efektach niesympatycznie siada płynne przewijanie w Firefoxie. Pyt. 1a - jak "selektywnie" poustawiać efekty pulpitu? - atitvout zainstalowane, odpowiada np., że TV podłączone i aktywne, a na ekranie telewizora (podłączenie kablem svhs) nieczytelna sieczka (jakby totalnie niezsynchronizowany obraz) Chciałbym (wymaganie "minimum") dostać przynajmniej "theater mode" na telewizor. Pyt. 1b: (może powinno być w innym wątku) - Jak dostać taki font?, który w Windzie mi się bardzo podobał - literki o grubości kreski na jeden pixel, niemal najmniejsze możliwe, a czytelne (np. listy plików tą czcionką w Windzie były wyświetlane) i bez żadnego antyaliasingu! Oglądane przez lupę (software'ową!) składały się wyłącznie z czarnych (i białych) pixeli. Miodzio na ekranie LCD. Tutaj (Gnome), jeśli powyłączam renderowanie i wygładzanie - to drobne czcionki o jednopikselowej grubości kreski w wyniku skalowania robią się koślawe... Podpowiedzcie proszę - czym manipulować? Czy rozmiarem czcionki? Czy może DPI? Czcionki MicroSyfowe zainstalowałem wg wytycznych z poradnika Adios'a - ale efektu nie widzę... (Ekran mam LCD 1280x1024) Pyt. 2. (trudniejsze): Jak skorzystać z wejścia VideoIn? (no idea ) Czy w ogóle można? Jaki soft do zgrywania? Dziękuję. Pozdrawiam. zgred Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi