ewido Napisano Grudzień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2006 czy ktos kiedys probowal sie bawic w to i postawil apache z ssl? Jesli tak to moglby to jakos przestawic krok po kroku? Bo jak robilem to ze stronek ktore znalazlem to im wszystko ladnie wychodzilo a mi oczywiscie po drodze zawsze sie cos pie******* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzabcio Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 No wybacz, ale może byś się wysilił i napisał, co nie działa? Bo nie sądzę, że znajdzie się ktoś, komu będzie się chciało opisywać WSZYSTKO. Mi na przykład się nie chce, choć stawiałem Apache z SSLem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewido Napisano Grudzień 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 gdy juz przeniose patch'a z ssl'em do katalogu apache'a i spaczuje go poleceniem $./FixPatch to pozniej podczas gdy wpisuje polecenia ktore sa ponizej w celu skompilowania i zainstalowania spachowanego apacha wyskakuja bledy ze np nie ma katalogu /usr/local/apache-ssl $./configure \ --prefix=/usr/local/apache-ssl \ --enable-module=rewrite \ --enable-shared=rewrite $make $make install i czy te dwie kreseczki "--" co sa przed prefix, enable to musze wpisywac czy to jest jakis znak zachety ktory powinien sie pojawic gdy wpisze $./configure\? no i apache z ssl nasluchuje na porcie 443, wiec skoro chce zeby nasluchiwal tylko na tym porcie to musze robic wirtualke dla tego portu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzabcio Napisano Grudzień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2006 Z kompilacją to Ci niestety nie pomogę... Może ktoś inny pomoże. Czy nie ma gotowych paczek? A co do ostatniego pytania. Lepiej zrobić rewrite'a. Generalnie robi się trochę inaczej. Zauważ, że każda witryna posiada część zwykłą, publiczną, niekodowaną, oraz zabezpieczoną po sslu. Do drugiej części użytkownicy zostają przekierowani po wejści na stronę logowania. Także z wykorzystaniem rewrite'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi