jurpaw Napisano Grudzień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2006 Wrzucilem do systemu firefox'a 2.0 (/usr/programs/firefox) pozniej sciagnalem flasha (ze strony adobe) zarzucilem skrypcik ./flash*installer w trakcie instalacji mialem komunikat Macromedia Flash Player requires two font packages to be installed, ttfonts and urw-fonts. mam urw fonts, ale nie ma w repo ttfonts, sciagnalem skad tam i zrobilem ale takie smieci wyszly: [root@mefisto Desktop]# rpm -i --nosignature ttfonts-pa-1.10-1.EL.noarch.rpm pakiet ttfonts-pa-1.10-1.EL jest juz zainstalowany [root@mefisto Desktop]# rpm -q ttfonts-pa-1.10-1.EL.noarch.rpm pakiet ttfonts-pa-1.10-1.EL.noarch.rpm nie jest zainstalowany (nosignature bo zwracal ze klucz cos tam nie tak) no i ogolnie mi nie dziala flash macie jakies pomysly? ps. ls ~/.mozilla/plugins/ flashplayer.xpt libflashplayer.so sa oba tak jak trzeba firefox about:plugins nie wyswietla zadnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurpaw Napisano Grudzień 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 $ rpm -q flash-plugin flash-plugin-7.0.68-1.fc5.rf $rpm -q ttfonts ttfonts-1.0-9 $ rpm -q urw-fonts urw-fonts-2.3-6.1 Prosze pomozcie bo naprawde mam spory problem. Moze sporbowac z flashem 9beta? Tylko boja sie ze jak zamieszam z tym to juz nic nie zadziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 Wrzuć te dwa pliki (flashplayer.xpt libflashplayer.so) do katalogu /usr/programs/firefox/plugins. Dwójka nieinstalowana z RPM nie widzi katalogu /usr/lib/mozilla. A flasha 9 beta możesz spokojnie spróbować, nie sprawia problemów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurpaw Napisano Grudzień 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 Mam juz: $ ls /usr/programs/firefox/plugins flashplayer.xpt libflashplayer.so libnullplugin.so ps. cholernie sie denerwuje bo zastapilem libflashplayer.so z 7 tym z 9beta, nic dodatkowo nie robiac, i wszystko dziala. niby temat zamkniety bo mi dziala, ale dlaczego docholery 7 niedzialala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi