Iv@n Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 Witam mam taki problem po zainstalowaniu sterownikow do karty graficznej Ati 1300 zainstalowalem beryla. Zainstalowal sie ale gdy chce odpalic go to mi wieszja sie Xy co mam z tym fantem zrobic?? Sterowniki sa zainstalowane poprawnie wycigam 4000-4500 fps Prosze o rady Pozdrawiam Iv@n Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 spróbuj wyrzucić binarne stery i (_urzyć_ → użyć) ORT tych otwartych (dri) a następnie odpal beryla a i jeszcze jedno jaką komendą odpalasz beryla ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iv@n Napisano Grudzień 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 odplam beryl-menager lub przez menu kade. a skad wziasc te stery dri?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Grudzień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 stery dri masz prawdopodobnie już zainstalowane poprostu musisz odpowienio zmienić plik xorg.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iv@n Napisano Grudzień 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 w xorg.confd mam fglrx wstawione w sekcj sterownikow do karty. to co mam tam wstawic na stery dri?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Grudzień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 tego ci dokladnie nie powiem, moze dri ?? nie jestem pewien poniewaz nie mam grafiki ati Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Grudzień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 zanim zaczniesz kombinowac z xorg.conf -zrób sobie kopie i musisz zmienic stery z fglrx na dri i identifier chyba na videocard0... mnie sie osobiscie nie udalo wrocic do dri ostatnio i sie poddalem... poczekam az stery beda mialy wsparcie dla 3D dla radeonka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iv@n Napisano Grudzień 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 ale nei rozumiem mam zainstalowane stery ati repro. wszystko ok tylko efektow nie moge odpalic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iv@n Napisano Grudzień 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 ale nei rozumiem mam zainstalowane stery ati repro. wszystko ok tylko efektow nie moge odpalic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Grudzień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2006 Sterowniki DRI są bodajże w paczce mesa-libGL. Konfiguracja xorg.conf jest opisana na dri.freedesktop.org, ale nie jestem pewien czy paczka nie załatwia tego za nas. Słyszałem też, że jak już masz własnościowe sterowniki zainstalowane to może być ciężko z przejściem na wolne, ale być może to tylko złośliwe ploty ;-p A na marginesie jak Ci się cokolwiek uda to daj znać, bo mam kilku kolegów, którzy mają Radeony i naoglądali się filmików z berylem na youtubie i mnie teraz męczą.. ;-) UPDATE Dzisiaj rano ustawiłem u kumpla na DRI i wszystko grało. :-) Instalacja Mesy a potem konfiguracja xorg.conf i wszystko pięknie działało.. ;-) Swoją drogą fajny ten Beryl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iv@n Napisano Grudzień 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2006 a skad brales mese yumme scigales czy z tego linku co wyzej dales jkakie trzba do kladnie zmiany w xorgu.confie zrobic zeby bylo ok?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Grudzień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2006 a skad brales mese yumme scigales czy z tego linku co wyzej dales Jakbyś się przyjrzał nieco tej stronie to zauważyłbyś, że ten link do paczki prowadzi na serwery fedory, a jej twórcą jest Red Hat Inc, zatem jest to sama paczka nie zależnie od tego czy zainstalujesz bezpośrednio rpm'em czy yumem. To jest ta sama paczka. jkakie trzba do kladnie zmiany w xorgu.confie zrobic zeby bylo ok?? Ja się posłużyłem tym: http://dri.freedesktop.org/wiki/ATIRadeon#...b33fee7003e858d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iv@n Napisano Grudzień 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2006 Sorki za ostatnie denne pytanie. wykonalem tak jak bylo opisane ale mi po tym (_wogole_ → w ogóle) ORT xy nie startuja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Grudzień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2006 Sorki za ostatnie denne pytanie. wykonalem tak jak bylo opisane ale mi po tym (_wogole_ → w ogóle) ORT xy nie startuja. Pokaż ten xorg.conf spróbuję pomóc, a jeśli mi się nie uda to może ktoś inny pomoże. ;-) A propos, zrobiłeś backup xorg.conf? W razie gdybyś tego nie zrobił to spod roota X -configure stworzy Ci nowy xorg.conf.new w katalogu roota potem tylko skopiujesz do /etc/X11/ i zmienisz nazwę na xorg.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duniek Napisano Grudzień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2006 Podlacze sie pod temat, wczoraj uruchomilem beryal na lapsie (karta intela) i prawie wszytko dziala ok a to prawie to water effect ktory nie chce dzialac a dostaje tylko to beryl: water: GL_ARB_fragment_program is missing Moze bedzie ktos wiedzial co z tym zrobic??. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi