magevil Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 Przy stadnardowej tzn. bez zadnych zmian i ingerencji w instalacje zainstalowalem Fedora Core 6. Wszystko pieknie i pomyslnie. Przy wlaczaniu sie systemu zamiast wspanialego i kolorowego gnome wita mnie Konsola localhost login bla bla.. prosi o login i haslo.. loguje sie jako root z nadzieja zobacenia cudownego gnome.. ZONK! nic.. zero.. samiuska konsola.. ;/ podejrzewam, ze problem wynika z tego, iz posiadam stara karte graficzna Riva TNT 32. Poprostu nie wlacza mi sie zadna grafika po uruchomieniu kompa. Czy jest to wina karty, zlej instalacji, mojego bledu? Czy moze to da sie jakos uruchomic? Z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markossx Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 ... nie wiem czy dobrze myślę ale wydaje mi się, że jak sie zalogujesz to powinieneś wpisać startx a potem zmienić numer trybu pracy systemu, tu masz co i jak: http://pl.docs.pld-linux.org/administracja...iomy_pracy.html pzdr. markossx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 a jak sie na konsoli zalogujesz i wpiszesz: startx to co sie dzieje ?? EDIT// LOL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magevil Napisano Grudzień 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 dobra nie przecze, jestem durniem kretynem i matolem i sie smiejcie bo i ja sie smialem nie potrafilem uruchomic X-ow na fedorze :DDD no coz.. dzieki xD zdziwie was.. startx dziala ... nie bede kasowal bo cala ta sytuacja rozwalila mnie i polowe moich znajomych ;D a sam spedzilem pol dnia zonglujac systemami milego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 no nie przesadzaj. Inne pytanie: dlaczego X nie startuje automatycznie? Zobacz w pliku /etc/inittab czy masz cos takiego: id:5:initdefault: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markossx Napisano Grudzień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 *** spoko, nikt sie nie śmieje ale napisz jak będziesz kiedyś próbował wyjśc z vi pozdrawiam markossx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi