BLuM Napisano Grudzień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 Witam! Przy instalacji sterowników dla tego modemu wywala mi się komunikat o nieznanej etykiecie 'GNU'. Jak to obejść?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLuM Napisano Grudzień 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 Wyczytałem, że można wyedytować plik i usunąć tą linie z 'GPL'. Wyodrębniłem ten plik, ale nie mogę go spowrotem "wpakować". Jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Grudzień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2006 Przy instalacji sterowników dla tego modemu wywala mi się komunikat o nieznanej etykiecie 'GNU'. Jak to obejść??Ktora wersja ZXDSL'a 852? (Są conajmniej dwie). Jakich sterowników używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLuM Napisano Grudzień 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2006 Nie wiem jaka to wersja. Na modemie jest napisane tylko: "ZXDSL 852" i "Date: 06/04". Sterowniki dostarczane z płytą neostrady, wersja "Rel_1.11_4.1.0.20b_E". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLuM Napisano Styczeń 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2007 Nadal problemu nie mam rozwiązanego.. może ma ktoś namiary na opis jak ten sterownik zainstalować?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLuM Napisano Styczeń 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 Sam sobie odpowiadam .. a więc udało mi się ten problem obejść.. ale pojawił się nowy podczas budowania rpm z spec: rpmbuild -ba usbendpoint-1.11-dual.spec wywaliło na końcu taki komunikat po wykonaniu 'make' w katalogu 'e2': make -C /lib/modules/2.6.15-1.2054_FC5/build SUBDIRS=/usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2 modules make[1]: Entering directory `/usr/src/kernels/2.6.15-1.2054_FC5-x86_64' CC [M] /usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/usbsndcm.o /usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/usbsndcm.c: In function 'CmCommandRcv': /usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/usbsndcm.c:184: warning: 'sleep_on_timeout' is deprecated (declared at include/lin ux/wait.h:369) /usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/usbsndcm.c: In function 'CmCommandSend': /usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/usbsndcm.c:259: warning: 'sleep_on_timeout' is deprecated (declared at include/lin ux/wait.h:369) /usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/usbsndcm.c: In function 'CmPacketSend': /usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/usbsndcm.c:327: warning: 'sleep_on_timeout' is deprecated (declared at include/lin ux/wait.h:369) CC [M] /usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/BlSrv.o /usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/BlSrv.c: In function 'BlDatagramSend': /usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/BlSrv.c:250: warning: passing argument 4 of 'USBADSL_ProcessMPXFR' from incompatib le pointer type /usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/BlSrv.c:253: warning: 'sleep_on_timeout' is deprecated (declared at include/linux/ wait.h:369) /usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/BlSrv.c: In function 'USBADSL_ProcessMPXFR': /usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/BlSrv.c:325: error: 'URB_ASYNC_UNLINK' undeclared (first use in this function) /usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/BlSrv.c:325: error: (Each undeclared identifier is reported only once /usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/BlSrv.c:325: error: for each function it appears in.) /usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/BlSrv.c: In function 'USBADSL_MPReceivePacket': /usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/BlSrv.c:368: warning: 'sleep_on_timeout' is deprecated (declared at include/linux/ wait.h:369) /usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/BlSrv.c: In function 'BlDatagramReceive': /usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/BlSrv.c:407: warning: passing argument 4 of 'USBADSL_MPReceivePacket' from incompa tible pointer type make[2]: *** [/usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2/BlSrv.o] Error 1 make[1]: *** [_module_/usr/src/redhat/BUILD/USBENDPOINT-1.11/e2] Error 2 make[1]: Leaving directory `/usr/src/kernels/2.6.15-1.2054_FC5-x86_64' make: *** [default] Error 2 błąd: Błędny status wyjścia z /var/tmp/rpm-tmp.87277 (%build) Wie ktoś jak sobie poradzić z tym dalej w naszej fedorce 5?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaGi Napisano Styczeń 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2007 Witam Mam FC6 i mam podobny problem :/ tzn. zgodnie z instrukcja TP próbuje skompilowac plik #rpmbuild --rebuild USBENDPOINT-1.11-2.src.rpm Wynik dzialania : blad: Legacy syntax is unsupported: copyright blad: Linia 13 Nieznana etykieta: Copyright GNU Po przegladnieciu róznych stron dowiedzialem sie ze prawdopodobnie nalezy zmienic copyright na license. po edycji pliku *.spec wywolalem polecenie #rpmbuild -ba <nazwa pliku>.spec Wynik taki sam jak powyzej u kolegi BLuM'a Komus udalo sie to obejsc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Styczeń 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2007 Nie wiem jaka to wersja. Na modemie jest napisane tylko: "ZXDSL 852" i "Date: 06/04". Popatrz na zdjecie zamieszczone na http://przemkalicki.pl/index05.html#271106_1 Jeśli jest to ten modem z lewej strony (nazywam go slangowo zxdsl1) to instalacja jest prostsza, wymaga modyfikacji źródła modułu jądra cxacru(dostepnego w kernelu), konfiguracji i ściągnięcia firmware'u. Przykładowy opis konfiguracji na Ubuntu znajdziesz na http://riot777.wordpress.com/2006/09/22/zxdsl-852-i-ubuntu/ . Jesli masz pecha i masz wersje z prawej strony, to tak zwana wersja nowsza (zxdsl2). Ten modem został uruchomiony dzieki dostarczonym przez tepse na plycie sterownikom unicorn, ale aby skompilować je pod nowszymi linuxami potrzebne są poprawki. Poprawione źródła, skrypt instalacyjny dla obu modemów znajdziesz na http://ubuneo.ubuntu.pl/ w źródłach programu UbuNeo. Myślę, że po pewnych modyfikacjach powinno chodzić na FC. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi