redhot Napisano Grudzień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 proszę o szybka odpowiedź, prubóje odpalić skynet na linux i potrzebuję w systemie fonty cp1251. w kde nie było by problemu ale ja używam gnome i nie wiem gdzie dokładnie ręcznie je wkopiować i czy czegos jeszcze w systemie przypadkiem nie trzeba uczynić. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Grudzień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 może to: http://faq.fedorapl.org/#installfonts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redhot Napisano Grudzień 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 bingo dzieki. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redhot Napisano Grudzień 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2006 a jednak cosik jeszcze brakuje. stało się tak ,że dopiero w świeta miałem trochę czasu i mogłem sprawdzic ,ze program dalej staje przy wykonywaniu opcji z skynet.ini xfont= i dalej nic. może ktos odpalał sky neta? w ubuntu 6 program chodził. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Grudzień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2006 http://faq.fedorapl.org/ pkt 11. Dodawanie fontów MS ... Chyba o to chodzi... ps szukanie nie boli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redhot Napisano Grudzień 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2006 http://faq.fedorapl.org/ pkt 11. Dodawanie fontów MS ... Chyba o to chodzi... ps szukanie nie boli. taka odpowiedź już była. zbudowałem ten pakiet i zainstalowałem ale nie bardzo rozumiem jak się ma to do kodowania cp1251 ,zresztą w pliku skynet.ini w linujce xfont=*-* itp *-cp1251 zmieniłem na -ISO8859-2 ale to nic nie pomogło. za każdym razem program odpalony pod konsolą staje na linijce xfont=itd... w ubuntu program chodził ale nie chce mi się robić zamieszania na dysku więc pytam. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Grudzień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2006 zresztą w pliku skynet.ini w linujce xfont=*-* itp *-cp1251 zmieniłem na -ISO8859-2 ale to nic nie pomogło. w FC domyslne kodowanie to UTF-8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redhot Napisano Styczeń 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2007 w FC domyslne kodowanie to UTF-8 tak tez ustawiałem i nic. zresztą jądro i tak moze obsługiwać pozostałe kodowania. tu raczej chyba nie o kodowanie idzie. zupełnie nie wiem w jaki sposób skynet odwołuje sie do xfontów a zastanawia mnie czy po prostu nie mam jakiegos braku w systemie. w readme skynetu napisane że wystarczy nawet pod kde w centrum sterowania doinstalowac windowsowe trzcionki i powinno byc ok. jednak dalej mam to samo. mscorefonts budowałem i instalowałem jako rpm a równiez i ze źródeł. jak do tej pory jest to jedyna rzecz w fc6 której nie daje rady podnieść. na innych dystrybucjach działało... pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi