jurpaw Napisano Grudzień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 Czesc strasznie wolno mi wczytuje repozytoria a szczegolnie jedno primary.xml.gz czy to wina obciazenia servera czy moze mam sciezki nie tak podane. Bo z tego co mi pisze CHECKSUM DOESN'T MATCH to chyba cos nie tak jest i tak potrafi z 6 razy czasem probowac inny mirror. Loading "fastestmirror" plugin Loading "installonlyn" plugin ....... Loading mirror speeds from cached hostfile Reading repository metadata in from local files primary.xml.gz 100% |=========================| 1.8 MB 01:49 ftp://alviss.et.tudelft.nl/pub/fedora/extras/5/i386/repodata/primary.xml.gz: [Errno -1] Metadata file does not match checksum Trying other mirror. primary.xml.gz 100% |=========================| 8.0 kB 00:25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Grudzień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 daj yum clean metadata (lub all) co do metadata, nie sprawdze dokladnie, bo aktualnie mam aktualizacje, osobiście zawsze robię all, bo to czyści wszystkie śmieci yuma XD Potem zapodaj ponownie aktualizację/instalacją/co tam chciałeś innego zrobić. Sądząc po rozmiarach to na tym mirrorze był/jest uszkodzony plik (primary.xml.gz dla extras ma 1,5 MB, a nie 1,8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi