Skocz do zawartości

Sieciówka I Aiglx

toczek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki dziwny problem:

Mam zainstalowana FC6 (64) i na poczatku mialem problem ze skonfigurowaniem neta dla karty realtek 8111. Po kilku próbach znalazlem rozwiazanie. Net smiga. Jednakze glównym powodem zainstalowania fedory byla chec zobaczyc jak prezentuje sie AIGLX, a wiec wg tematu (na tym forum) sciagnalem sobie nowe sterowniki do kart graficznych nvidii i nowego compiza. Po tym zaktualizowal mi sie kernel i aktualnie moge wybrac podczas bootowania, którego chce. A problem wyglada tak, ze na tym starym jadrze, gdzie udalo mi sie zainstalowac sieciówke AIGLX nie dziala, natomiast na tym nowym jest tak, ze karta sieciowa nie chce sie zainstalowac (wlasciwie to sie instaluje, nie ma zadnych bledów, natomiast nigdzie jej nie widac) a AIGLX dziala. Co o tym myslicie?

ps

bo bezsensu jest miec neta albo AIGLX ;)

edit:

usunalem stare jadro, tam gdzie net chodzil, spróbowalem jeszcze raz zainstalowac stery do karty sieciowej i nic to nie dalo. Instaluje z pliku r1000v1.05. W readme napisane jest, zeby wywolac komendy 1. make module clean ( nie wiem czemu w logu pokazuje mi, ze cos robi w starym jadrze, mimo, ze go nie ma, a siedzie w tym nowszym.) 2. make install 3 depmod -a.

jadro usunalem poprzez yum remove kernel xxxxxx*, gdzie xxxxxx to wersja kernela.