orzeszko Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 Hmm... mam dosyć głosną nagrywarkę CD LiteON-a. Na windowsie korzystałem z narzędzi Nero żeby spowolnić go do 12x - wtedy jest cicho. Da się tak zrobić na linuksie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 k3b nie ma opcji ustawiania prędkośći z jaką nagrywamy? (chyba ma, ale sprawdź ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Grudzień 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 nie chodzi o nagrywanie - chodzi o odczyt, np. odsłuchiwania AudioCD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
massakra Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 A płyty cd nie są standardowo odczytywane x1? http://www.cs.helsinki.fi/linux/linux-kern...01-05/0231.html znalazłem takie coś. Może pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siomek Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 man hdparm. Nie wszystkie nagrywarki da się spowolnić programowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Grudzień 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 man hdparm. Nie wszystkie nagrywarki da sie spowolnic programowo. jestes gigantem! hdparm -E 12 /dev/hdb gdzie -E 12 spowalnia (moim zdaniem) do 12x Dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi