milosz_bozenski Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 witam, mam jakiś taki dziwny problem z kompilacją gammu. otóż dostaję taki błąd: Making gammu/gammu.c gammu/gammu.c: In function `NokiaAddPlayLists2': gammu/gammu.c:8122: warning: 'Entry' might be used uninitialized in this function Linking gammu /usr/bin/ld: cannot find -lz collect2: ld returned 1 exit status make: *** [gammu/gammu] Błąd 1 jako ciekawostkę dodam, że tydzień wcześniej skompilowałem gammu bez problemu. przez ten tydzień nic mi się w systemie nie zmieniało. kombinowałem z ./configure --disable-cośtam ale to nic nie pomogło. a tak na serio to nie rozumiem tego błędu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 Strzelam, że potrzebujesz zlib-devel. Jeśli masz to przeinstaluj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Grudzień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2006 a nie ma paczki do tego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi